ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η 16ΧΡΟΝΗ ΜΥΡΤΩ

myrtpΕπιστρέφει το Σάββατο στην Ελλάδα, ύστερα από επτά μήνες νοσηλείας στο εξωτερικό, η 16χρονη Μυρτώ που είχε κακοποιηθεί βάναυσα από έναν Πακιστανό το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

Η κατάσταση της υγείας της κοπέλας παρουσιάζει μικρή βελτίωση και με την άφιξή της από τη Βοστώνη στην Ελλάδα, θα νοσηλευτεί στο κέντρο αποκατάστασης Animusστη Λάρισα, που εξειδικεύεται σε περιστατικά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία, η οποία αναμένεται να είναι πολύμηνη.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε τηλεδιάσκεψη προκειμένου οι γιατροί και οι θεραπευτές του κέντρου αποκατάστασης να ενημερωθούν από τους θεράποντες ιατρούς της Μυρτούς στην Αμερική.

Όπως δήλωσε στο MEGA η φυσίατρος και επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου Κατερίνα Σαραμούρτσου, η 16χρονη επί του παρόντος δεν έχει μια κανονική επικοινωνία, σημείωσε όμως πως “και μόνο που επικοινωνεί με τα μάτια είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται”.

Η ίδια τόνισε πως πλήρης αξιολόγηση θα γίνει με την άφιξη της Μυρτούς, η οποία αναμένεται να ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης.

Στο μεταξύ, ο 21 ετών Πακιστανός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα δικαστεί την ερχόμενη Τρίτη από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Σύρου. Η δίκη του κατηγορούμενου, που κρατείται στις φυλακές Γρεβενών, γίνεται ενάμιση χρόνο μετά την αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκε το κορίτσι τον Ιούλιο του 2012.

Ηδη, ο δράστης έχει καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση για ψευδορκία, καθώς όταν συνελήφθη είχε δηλώσει ψευδώς ότι ήταν 17 ετών, για κανει χρηση των ευνοϊκων διατάξεων του νόμου ως ανήλικος και μάλιστα αρχικά είχε κρατηθεί στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα.

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα της Μυρτώς -η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κατηγορούμενο στο δικαστήριο- δήλωσε πως η καταδίκη του δεν είναι αρκετή.

“Είναι πολύ δυσκολότερο να βρω το παιδί μου έτσι όπως το βρήκα μετά από αυτό το κακό που του είχε προξενήσει με τα χέρια του, παρά να τον δω… Καμία καταδίκη από ανθρώπους, για ‘μένα, δεν θα είναι αυτή που του αξίζει” δήλωσε.

 

alfavita.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ