ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Λάρισας για τη στάση των παρατάξεων στο δήμο Λαρισαίων ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

dimar«Πυκνώνουν, τις τελευταίες μέρες, γεγονότα, που προσπαθούν να διαμορφώσουν την τελική σκηνή των δημοτικών εκλογών στο δήμο των Λαρισαίων. Η δημοτική παράταξη «Πόλη του αύριο» της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε τη συμμετοχή της στις εκλογές με ή χωρίς τον κ. Κ. Τζανακούλη, ενώ, παράλληλα, φημολογείται και η κάθοδος της κ. Ρ. Καραλαριώτου.

Ο κ. Ντ.Διαμάντος, έχει από καιρό, δημιουργήσει την παράταξή του «Νέ@ Λάρισα», έχει προαναγγείλει το συνέδριό της και διεκδικεί σθεναρά το δημαρχιακό θώκο. Το Κ.Κ.Ε. και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ετοιμάζονται, σίγουρα, να συγκροτήσουν τις κομματικές τους παρατάξεις, ενώ στο κεντροαριστερό προσκήνιο η πολύμηνη και έρπουσα συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων «Λαρισαίων Πόλις», «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Πράσινη Πόλη», και οι τελευταίες, απαράδεκτες μεθοδεύσεις των οδηγούν σε αδιέξοδους ατραπούς και σε επιλογές που έρχονται να ακυρώσουν ή να περιορίσουν την εμβέλεια της αρχικής απόφασης, για τη δημιουργία μιας μεγάλης ενωτικής παράταξης.

Τέλος, ο κ. Έ.Νασιώκας, πρώην βουλευτής και υφυπουργός Υγείας & πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, μοναχικά δρώντας κι αγνοώντας τους παλιούς του συντρόφους, αναγγέλλει την πρόθεσή του να διεκδικήσει κι αυτός το δημαρχιακό θώκο.

Απέναντι σ’ αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την υποβάθμιση που δέχεται, ακόμη μια φορά, μ’ όλα αυτά η υπόθεση της «Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Από χώρος ανάδειξης και αντιμετώπισης των τοπικών υποθέσεων του ευρύτερου δήμου των Λαρισαίων τείνει να εξελιχθεί σε αρένα κομματικών ανταγωνισμών  και επίδοξων σωτήρων.

Η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί, να πιστεύει στην ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης και πως ο δήμος των Λαρισαίων δεν έχει ανάγκη ούτε από αυτόκλητους σωτήρες ούτε από κομματικούς βραχίονες.

Εδώ και μήνες έχουμε ένα πολιτικό διάλογο με την «Λαρισαίων Πόλις» και την «Πράσινη Πόλη», για τη συμμετοχή μας στη συγκρότηση μιας ευρύτατης αυτοδιοικητικής παράταξης με στόχο ένα σύγχρονο δήμο, έτοιμο και ικανό να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, να προωθήσει την ανάπτυξη της περιοχής και να δημιουργήσει, ταυτόχρονα, μια ομπρέλα κοινωνικής ασφάλειας και προστασίας. Εντωμεταξύ κι άλλοι πολιτικοί χώροι προβάλλουν με ανάλογους προβληματισμούς, όπως η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη (κίνηση των 58)» και η «Κίνηση Ανένταχτων Δημοκρατικών Πολιτών». Εμείς, επιμένουμε σ’ ατό το στόχο και θα τον συνεχίσουμε.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία, να στοχεύσει στη συνοχή της λαρισαϊκής κοινωνίας, να αναδείξει την τοπική παραγωγική δραστηριότητα. Μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το κράτος φαίνεται πλέον ανίκανο να αναπτύξει κάποια, στοιχειώδη έστω, αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Η πολυπόθητη ανάπτυξη, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο και σεβασμό στο περιβάλλον, ή θα προέλθει από την αυτοδιοίκηση ή δεν θα υπάρξει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ