Ο ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ!!!

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

ΜΑΛΑΚΟΣΔεν πίστευα στα μάτια μου σήμερα διαβάζοντας τη συνέντευξη του δημάρχου Τυρνάβου στην εφημερίδα «Ελευθερία» τόσο για το θράσος του, όσο και για την άνεση με την οποία σερβίρει τα ψέματα, που έτσι και αλλιώς κυριαρχούν στο λόγο του.

Πρώτα από όλα, όπως και πολλοί άλλοι σημερινοί δήμαρχοι ή περιφερειάρχες που υπηρέτησαν και στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να μας ταΐσει λωτό και να μας κάνει να ξεχάσουμε το παρελθόν του και τη στήριξη που παρείχε στα μνημόνια, ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές εντολές στην αυτοδιοίκηση. Μάλιστα χαρακτηρίζει την παράταξή του «μεγάλη, ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική παράταξη» και ζητά τη στήριξη των πολιτών.

Πόσο ανεξάρτητος όμως είναι όταν ο ίδιος διατέλεσε γραμματέας της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κατέβηκε σε 2 εκλογικές αναμετρήσεις με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις είχε δίπλα του τους ισχυρούς τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον βοήθησαν τόσο στο να στήσει το ψηφοδέλτιο, όσο και να πάρει ψήφους, ενώ κατέβηκε και  στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων με το «πράσινο» ψηφοδέλτιο;

Τώρα όμως που το ΠΑΣΟΚ παραπαίει και  οι βουλευτές του δεν εμφανίζονται πουθενά, είναι εύκολο για έναν μνημονιακό ΠΑΣΟΚτζή να δηλώνει ανεξάρτητος.

Αλήθεια, πόσο αντιμνημονιακός μπορεί να είναι όταν δεν αντέδρασε σε καμία μνημονιακή επιλογή όλα αυτά τα χρόνια;

Τι έκανε άραγε για να αποτρέψει τα λουκέτα στις δημόσιες υπηρεσίες στο δήμο Τυρνάβου; Τι έκανε για να αποτρέψει τις περικοπές πόρων στο δήμο; Τι έκανε για να μην μπει ο δήμος σε επιτήρηση και να κινδυνεύουν υπηρεσίες του με λουκέτο;

Και αν, το να δηλώνει κάποιος  ΠΑΣΟΚος ανεξάρτητος και αντιμνημονιακός αρκεί να είσαι ένας κοινός ψευτάκος, για να εμφανίζει όμως  το τίποτα της θητείας του ως έργο και μάλιστα έργο με κοινωνική ευαισθησία, απαιτούνται εμετικά ψέματα και περίσσιο θράσος.

Λέει και ξαναλέει ότι ξεχρέωσε το δήμο αφού πλήρωσε τα χρέη προηγούμενων χρόνων, αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι αυτό έγινε σε όλους τους δήμους της χώρας, που μπήκαν σε πρόγραμμα εξυγίανσης από το υπουργείο Εσωτερικών, υποθηκεύοντας κονδύλια που προορίζονται για τους δήμους για αναπτυξιακά έργα για πολλά χρόνια. Μπορεί να μας πει άραγε γιατί τους προηγούμενους μήνες πήρε ΜΗΔΕΝ ευρώ από το κράτος για μικρά έργα και μελέτες;

Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, η εξόφληση των χρεών έγινε με απόφαση της κυβέρνησης και ο δήμος απλά έστειλε τα χρέη του ανά προμηθευτή στο υπουργείο Οικονομικών, που πλήρωσε απευθείας τους προμηθευτές. Μάλιστα τα μεγαλύτερα ποσά δόθηκαν σε εργολάβους. Κατά συνέπεια δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αποδεχθεί τις μνημονιακές επλογές της κυβέρνησης, που έγιναν μάλιστα κατόπιν εντολών της τρόικας.

Ανερυθρίαστα μιλά για κοινωνική πολιτική ξεχνώντας να μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έκλεισε το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και το τμήμα μαθησιακών δυσκολιών που λειτουργούσαν με ευθύνη του δήμου ύστερα από πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Χρ. Κιτσίδη.

Τι έκανε άραγε για να στηρίξει άνεργους επιστήμονες, πέρα από το να προσλάβει ημέτερους στο δήμο ως συμβούλους;

Τι έκανε για να στηρίξει τον τοπικό πολιτισμό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό;
Πότε θα μας δώσει κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά;

Και επειδή όταν κάποιος συνηθίζει να λέει ψέματα δεν το κόβει εύκολα, ο δήμαρχος άρχισε να εμφανίζει ως έργα του όλα όσα έγιναν χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του, αφού όσα έγιναν τα βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ή την περιφέρεια.

Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει ο ίδιος για να ολοκληρώσει –για παράδειγμα- το έργο της αποχέτευσης στον Αμπελώνα, ήταν να προκηρύξει τα συμπληρωματικά έργα των συνδετήριων αγωγών και των φρεατίων αναμονής, και αυτό δεν το έκανε.

Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη τους πανηγυρισμούς για έργα ύψους 45 εκ. ευρώ σε όλο το δήμο, γιατί δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή σε αυτά. Ακόμη και τη μελέτη για τη νότια παράκαμψη που χαρακτηρίζει σχέδιο του για την επόμενη τετραετία, πρέπει να του θυμίσουμε ότι είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και αναμένεται να ολοκληρωθεί από την περιφέρεια.

Τέλος η φράση του «θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός» πρέπει να του θυμίσουμε ότι χρήσιμος δεν είναι αυτός που ξεζουμίζει τους δημότες, όπως κάνει σήμερα ακολουθώντας τα βήματα των μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά όποιος βοηθά τους δημότες, στέκεται στο πλευρό τους, προωθεί έργα, κάνει το δήμο αναπτυξιακή μηχανή και όχι μηχανή ρουσφετιών.

Όμως επειδή οι πολίτες και τον γνωρίζουν,  και γνωρίζουν το συμφέρον τους είναι βέβαιο ότι θα τον απαλλάξουν από το βάρος να τους «σώσει» και την επόμενη πενταετία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ