ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ολμεΤο πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ Λάρισας βάσει των αποφάσεων της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας μκαλώντας τους καθηγητές σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και την αυτοαξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα αναμένονται κινητοποιήσεις που είναι:

– Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

– Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την Παρασκευή 31/1/14

– 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων μέσα στο Φλεβάρη για εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με ένταση και διάρκεια, από κοινού με άλλους κλάδους εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με γονείς και μαθητές.

Οι ΕΛΜΕ σε συντονισμό με τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία να οργανώσουν παρεμβάσεις σε κεντρικά νοσοκομεία των νομών για τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη των μαθητών και των οικογενειών τους μέχρι τις 7/2/14.

Κανείς μαθητής και η οικογένειά του χωρίς στέγη, φαγητό, ρεύμα και περίθαλψη.

Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και συνεντεύξεις τύπου σε όλη τη χώρα.

 

ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Εν τω μεταξύ το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας απευθύνει πρόσκληση στους Διευθυντές των σχολείων του νομού προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας και να καταθέσουμε τον προβληματισμό τους.

Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας (Λαπιθών 6) την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19:00μμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ