ΒΓΗΚΑΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

agia (Αντιγραφή)Συνεχίζεται με συσκέψεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις σε όλο τον νομό Λάρισας η αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών. Την σκυτάλη πήρε η Αγιά όπου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο των αγροτών της περιοχής μετά από κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ και  των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της περιοχής.

Στο συλλαλητήριο συγκεντρώθηκαν δεκάδες τρακτέρ και ακολούθησε πολύ μαζική συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν στην συγκέντρωση το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Λαϊκή Επιτροπή Αγιάς, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην συγκέντρωση έκφρασε την συμπαράσταση της Επαγγελματικής Ένωσης Αγιάς το μέλος του Δ.Σ της Σταύρος Χατζούλης ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κοινής δράσης και συμμαχίας αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και εργατών αφού υπάρχει κοινός αντίπαλος και κοινά συμφέροντα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας Πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ που αναφέρθηκε διεξοδικά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής και τους οδηγούν σε συνεχή μείωση του εισοδήματος τους καθώς και στα μέτρα της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και τους απλήρωτους παραγωγούς από εμπόρους και βιομηχανίες, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια, αγροκτήματα, ασφάλιστρα ΕΛΓΑ χωρίς να καλύπτονται οι ζημιές και να αποζημιώνονται, η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ χωρίς να εξασφαλίζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ δίνονται συντάξεις πείνας, οι τεράστιες αυξήσεις στο πετρέλαιο και το αγροτικό ρεύμα φέρνουν απόγνωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

“Η άγρια φορολόγηση που αποφάσισε η κυβέρνηση με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ, που θα αυξηθεί  γρήγορα στο 26%, είναι η χαριστική βολή και θα πρέπει να αναπτυχθούν μαζικές αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις με στόχο να μην κρατάει βιβλία κανένας αγρότης με τζίρο κατώτερο από 40000€ προσαυξημένο κατά 5000€ για κάθε παιδί, να υπάρξει αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο και να φορολογηθούν με 45% οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες.

Οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς ξέρουν από διεκδικήσεις και αγώνες, έχουν κατακτήσεις με τις κινητοποιήσεις τους και για μια ακόμη φορά θα πρωτοστατήσουν στους αγώνες. Ήδη έχει δρομολογηθεί λεωφορείο που θα συμμετέχει  στην συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της AGROTIKA. Τονίστηκε ότι η μόνη λύση είναι ο ενωμένος, μαζικός και μαχητικός αγώνας των  μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συγκέντρωση υπήρξε καταγγελία και έντονη αντίδραση των Αγροτικών Συλλόγων και των αγροτών απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών και ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων τους καθώς αυτοκίνητα της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες σταματούσαν για έλεγχο τα τρακτέρ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση πριν και μετά το τέλος του συλλαλητηρίου.

“Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νέου κύκλου αγροτοδικείων και τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος των αγροτών ότι τα σχέδια τους θα αποτύχουν, τα οξυμένα προβλήματα είναι αυτά που βγάζουν χιλιάδες τρακτέρ σε όλη την χώρα στους δρόμους και δεν πρόκειται να φοβίσουν τους αγρότες”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΟΑΣΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ