ΔΕΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Δ. ΚΑΤΣΑΡΟΥ

logoΔέκα δικηγόροι, υποψήφιοι σύμβουλοι στις εκλογές του Φεβρουαρίου, στην πλειοψηφία τους μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με σημερινή τους ανακοίνωση εκφράζουν τη στήριξή τους στη νέα υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Κατσαρού.

Οι δικηγόροι κ.κ. Αγγελακοπούλου Ιουλία, Αστερίου Φώτιος, Γραβάνης Αντώνιος, Δόκου Σουλτάνα, Καλογεράς Στυλιανός, Μπραζιώτης Χρήστος, Νασιακόπουλος Γεώργιος, Σουλακούδης Κυριάκος, Τσάτσαρος Τρύφων και Τσιάμπας Ιωάννης στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Στις 23 Φεβρουαρίου 2014, πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Μέσα στην κατά γενική ομολογία ζοφερή οικονομική και όχι μόνο συγκυρία, οι απερχόμενοι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν εξελίξεις και ζητήματα θεμελιώδους σημασίας για τον κλάδο.

Ως γνωστόν, ο δικηγορικός κόσμος, στα πλαίσια της άσκησης των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων, δέχθηκε σωρεία επιθέσεων, πολλές εκ των οποίων αποκρούστηκαν με επιτυχία, ενώ άλλες πάλι όχι. Οι Ελληνες Δικηγόροι, στην πλειοψηφία τους, ήδη προ πολλού δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Τα συλλογικά όργανα των Δικηγόρων ήρθαν αντιμέτωπα με προκλήσεις που όμοιες τους δεν υπήρξαν ποτέ.

Κάτω απ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, κατά την τριετία που πέρασε, κινήθηκε μεθοδικά και παρήγαγε ουσιαστικό έργο.  Επέδειξε μία άνευ προηγουμένου επιστημονική-ενημερωτική δράση, έλυσε πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας του Δικηγόρου, προστάτεψε το συνάδελφο από ανάρμοστες συμπεριφορές. Εδωσε έντονο παρόν στα μεγάλα ζητήματα του κλάδου, κατά τρόπο ώστε να αναχθεί σε σημείο θετικής αναφοράς μεταξύ των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Συμμετείχε σε κάθε δράση που αφορά το δικηγορικό κόσμο.

Εκσυγχρόνισε πεπερασμένες δομές και συνήθειες. Απέκτησε δυναμική σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο, ενώ με τις παρεμβάσεις του δικαιολόγησε το θεσμικό ρόλο που του επιφυλάσσει ο νομοθέτης στο νέο Κώδικα περί Δικηγόρων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε όλα τα παραπάνω αντανακλά προεχόντως το πρόσωπο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρη Κατσαρού. Ανταποκρίθηκε με επάρκεια και υπευθυνότητα στην εμπιστοσύνη που του έδειξε το σώμα στις εκλογές του 2011 και έπεισε ότι, με ακόμη περισσότερη εμπειρία και γνώση, είναι απόλυτα ικανός να διοικήσει εκ νέου το Σύλλογό μας στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία. Με λόγο ουσιαστικό, με έργο θετικό. Όχι με πειραματισμούς, ανεφάρμοστες υποσχέσεις και ανέξοδες κριτικές.

Θεωρώντας λοιπόν ότι η επανεκλογή του Δημήτρη Κατσαρού αποτελεί το μόνο εχέγγυο για τη συνέχιση του έργου που επέδειξε αλλά και της δυναμικής που απέκτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας την περασμένη τριετία, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ