ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Λ. ΜΑΚΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Προτεραιότητα ο ασθενής, η παρακολούθηση του χρονοπρογραμματισμού για το 2014 και η υλοποίηση των έργων ΕΣΠΑ

μακρΣυνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρος Μακρής με τους Διοικητές και Υπηρεσιακά στελέχη όλων των νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Με αφορμή το πρόγραμμα κατάρτισης που παρακολούθησαν οι νέοι Διοικητές την προηγούμενη εβδομάδα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) για την διαχείριση κρίσεων ο κ. Μακρής απαρίθμησε και μια σειρά πρόσφατων κρίσεων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς εργαζόμενοι και διοικήσεις όπως το τραγικό συμβάν των Τεμπών, του σεισμού της Στερεάς Ελλάδας, την νοσηλεία Σάββα Ξηρού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, την επιφυλακή και ετοιμότητα των Νοσοκομείων Τρικάλων και Άμφισσας κατά την φάση της εξέγερσης των φυλακών κ.ο.κ.

’’Υπάρχει ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, εγρήγορση και ευαισθησία από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας’’ τόνισε καταληκτικά ως προς το παραπάνω θέμα ο κ. Λάζαρος Μακρής.

Στη συνέχεια της σύσκεψης ετέθη υπόψη των Διοικητών ένας σαφής χρονοπρογραμματισμός δράσεων για το 2014, όπως αυτός αναλύθηκε σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο ίδιος, προγραμματισμός που τελεί υπό την στενή παρακολούθηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και του Υπουργείου Υγείας.

’’Μας ενδιαφέρει η παρακολούθηση των οικονομικών στοιχείων προκειμένου να έχουμε ευρύθμως λειτουργούντα Νοσοκομεία, χωρίς σπατάλες. Προτεραιότητα μας όμως πάντα είναι ο ασθενής και οι οικείοι του. Άλλωστε τα Νοσοκομεία κτίσθηκαν για τους ασθενείς.

Συνεπώς εμείς καλούμαστε να υπηρετήσουμε αφενός μεν τον ασθενή μέσω των υπηρεσιών που του προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας, και αφετέρου το συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη, μέσα από την χρηστή διοίκηση και την επιμονή μας στην καταπολέμηση όσων ψηγμάτων σπατάλης έχουν απομείνει ακόμη. Χρειάζεται λοιπόν με ακόμη μεγαλύτερη μεθοδικότητα και σχολαστικότητα να προωθήσουμε την Αναλυτική Λογιστική’’, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζ. Μακρής.

Τα άλλα θέματα που εξετάσθηκαν αμέσως μετά, ήταν η δυνατότητα εγκατάστασης πληροφοριακών συστημάτων που αφορούν σε διοικητικά και οικονομικά προγράμματα με αποτύπωση σε ’’real time’’ της κατάστασης, καθώς και σε προγράμματα απεικονιστικής ιατρικής που θα επιτρέψουν τα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα να εισέλθουν στη νέα εποχή.

Τέλος πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση με τους υπευθύνους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ανά Νοσοκομείο προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που αφορά στην υλοποίηση των έργων που έχουν προγραμματισθεί και προωθηθεί μέχρι σήμερα.

’’Ό,τι έργο προτάθηκε από τα Νοσοκομεία, αυτομάτως και αρμοδίως προωθήθηκε από την Υγειονομική Περιφέρεια και εντάχθηκε τόσο από την Ενδιάμεση Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο και της Στερεάς Ελλάδας. Εναπόκειται λοιπόν στις υπηρεσίες των Νοσοκομείων πλέον να προχωρήσουν τις διαδικασίες με αποφασιστικότητα από εδώ και πέρα προκειμένου να έχουμε έμπρακτο αποτέλεσμα. ’’Δεν πρέπει να χαθεί ούτε Ευρώ’’, υπογράμμισε ο κ. Λαζ. Μακρής στο κλείσιμο της σύσκεψης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ