ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΝΕ@Σ ΛΑΡΙΣΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

ΚΟΙΛΑΔΑ 5 (Αντιγραφή)Προβλήματα που έχουν σχέση με την προληπτική ιατρική και τα συνήθη ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου, τέθηκαν στο επίκεντρο της ιατρικής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Δημοτική Κίνηση “νέ@ Λάρισα” στην Κοιλάδα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, σε συνεργασία με την Εκκλησία και τον εφημέριο της περιοχής π. Αδάμ.

Στην εκδήλωση, εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι κκ. Ευάγγελος Καναβός, Γενικός Χειρουργός, Νεκτάριος Χαλβατζάς, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Σπύρος Γκολφινόπουλος, Νεφρολόγος και Μάριος Ξηρομερίτης, Χειρουργός Ουρολόγος.

Στόχος της “νέ@ς Λάρισας” μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί ο ρόλος που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ο δήμος σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και της υγείας των δημοτών σε μια συγκυρία που τα πάντα και ειδικά η δημόσια υγεία τίθενται εν αμφιβόλω.

ΚΟΙΛΑΔΑ 4 (Αντιγραφή)Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “νέ@ Λάρισα” κ. Ντ. Διαμάντος ανέλυσε από την πλευρά του τις αρμοδιότητες που έχει ο διευρυμένος δήμος Λαρισαίων από το σχέδιο “Καλλικράτης” και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η εκάστοτε δημοτική αρχή σε ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία και την υγεία των δημοτών, τόσο στο κέντρο, αλλά και στις αγροτικές περιοχές.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στις δράσεις που μπορεί να αναπτύξει ο δήμος σε θέματα πρόληψης αλλά και ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του δήμου, ώστε οι δημότες της υπαίθρου να μπορούν να αισθάνονται    ότι διαθέτουν την ίδια ιατρική φροντίδα με τους κατοίκους του κέντρου. Οι δράσεις αυτές μπορούν να ενισχυθούν μέσα από δράσεις συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του ιατρικού κόσμου και των φορέων του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας υγείας και της ενίσχυσής της, ειδικά για τους κατοίκους της υπαίθρου.

Η Κοιλάδα άλλωστε, έχει να επιδείξει αξιόλογη δράση στον συγκεκριμένο τομέα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας με τη συνεργασία εκπροσώπων της περιοχής. Αξιέπαινες πρωτοβουλίες, όπως η προαναφερθείσα, θα αγκαλιαστούν και θα ενδυναμωθούν με κάθε μέσο από τη δημοτική κίνησης της “νέ@ς Λάρισας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ