ΘΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

taxΤον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Λαρισαίων ψήφισε ομόφωνα χθες το δημοτικό συμβούλιο σε μια υπερπαραταξιακή προσπάθεια πάταξης των αυθαιρεσιών που είναι μόνιμο φαινόμενο σε όλες τις πλατείες και τους πεζοδρόμους ειδικά στο κέντρο της Λάρισας.

Με το νέο κανονισμό όλες οι μόνιμες κατασκευές θεωρούνται αυθαίρετα κτίσματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να γκρεμιστούν ενώ από εδώ και στο εξής θα απαγορεύεται η εγκατάσταση σταθερών κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους, όπως τέντες, πέργκολες, διαχωριστικά πετάσματα κλπ, όπως επίσης κι οι σόμπες προπανίου/βουτανίου.

Επίσης οριοθετούνται οι χώροι κατάληψης των περιπτέρων, ενώ δεν θα επιτρέπεται η κατάληψη για έκθεση εμπορευμάτων, με εξαίρεση τις οδούς Ανδρούτσου και Λαπηθών.

Ο κανονισμός επιτρέπει την τοποθέτηση συγκεκριμένου τύπου διαχωριστικών, από γυαλί και μέταλλο, ύψους 1,5 μέτρου από το έδαφος, μόνο όμως στους οριοθετημένους από τις δημοτικές υπηρεσίες κοινόχρηστους χώρους.

Πάντως παρά την ομόφωνη απόφαση για το γκρέμισμα των αυθαίρετων κατασκευών ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης σημείωσε με νόημα ότι το γκρέμισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση και ούτε πρόκειται να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, εκτός και αν υιοθετηθεί μια πιο αυστηρή τακτική από τις υπηρεσίες στις περιπτώσεις ανανέωσης των αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

Επίσης εκφράστηκαν αμφιβολίες για την τήρηση του κανονισμού με δεδομένη την απουσία της δημοτικής αστυνομίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ