ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. Ο Θ. ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ

παπαλιαγκαςΠολλά ερωτήματα γεννά η τοποθέτηση με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη αντίστοιχα, του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Λάρισας Θ. Παπαλιάγκα στη θέση του προέδρου του δ.σ. της δημόσιου συμφέροντος μικτού χαρακτήρα ανώνυμης εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο “ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ”.

Στο πρόγραμμα “Διαύγεια” δημοσιεύεται η σχετική απόφαση των δύο υπουργών που αφορά τον ορισμό Προέδρου και μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» και με το διακριτικό τίτλο «ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.». Σύμφωνα με την απόφαση το Δ.Σ. είναι επταμελές και στη σύνθεσή του μετέχουν οι παρακάτω για θητεία πέντε (5) ετών.

Θωμάς Παπαλιάγκας του Αναστασίου, δικηγόρος, ως Πρόεδρος.

Εμμανουήλ Ευσταθίου του Χαραλάμπους, Νομικός, ως μέλος,

Βασίλειος Μασσέλος του Θεοδώρου, Βιοτέχνης, ως μέλος,

Αλέξανδρος Περιβολάρης του Κωνσταντίνου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, ως μέλος,

Γεώργιος Τσαλαπόρτας του Αντωνίου, Μηχανολόγος Μηχανικός, ως μέλος

Πέτρος Σούρλας του Σπυρίδωνος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, ως μέλος,

Παναγιώτου Θεόδωρος του Γεωργίου, μέλος, ως νόμιμος αιρετός εκπρόσωπος

των εργαζομένων της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. είναι το Ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης.

Η εταιρεία προήλθε από την συγχώνευση τριών τεχνολογικών φορέων με 25ετή εμπειρία στον χώρο των υλικών:

ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. – ΕΚΕΠΥ Α.Ε. – ΕΤΑΚΕΙ Α.Ε.

Στη νέα ΕΒΕΤΑΜ προσαρτώνται επίσης και οι δραστηριότητες πιστοποίησης και εργαστηριακών δοκιμών του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ Α.Ε.).

Στόχος της είναι η ανάπτυξη πολυδιάστατων συνεργασιών και η δημιουργία ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες μας, μέσα από τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα που παράγουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην αγορά.

Η ΕΒΕΤΑΜ είναι ο μόνος Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης με ιδιόκτητα εργαστήρια μετρήσεων και αναλύσεων υλικών και προϊόντων, γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα προσφοράς ολοκληρωμένων λύσεων.

Η Εταιρεία έχει να επιδείξει σημαντικές και συστηματικές συνεργασίες με βιομηχανικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ η παράλληλη ερευνητική μας δραστηριότητα αποτελεί το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Η ΕΒΕΤΑΜ είναι μια εταιρεία δημόσιου συμφέροντος μικτού χαρακτήρα, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν τόσο φορείς και εταιρείες του δημόσιου τομέα όσο και ιδιωτικές εταιρείες. Η ΕΒΕΤΑΜ λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και η τοποθέτηση, ενός κορυφαίου κομματικού στελέχους ενός εκ των δύο πόλων της συγκυβέρνησης, σε μια τέτοια θέση σε μια περίοδο που η ανεργία χτυπά κόκκινο και χιλιάδες επιστήμονες είναι άνεργοι, καλά θα κάνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί να μας εξηγήσουν τα κριτήρια με τα οποία επέλεξαν τον κ. Παπαλιάγκα, αλλά και ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής που μας έχει συνηθίσει σε τοποθετήσεις υπέρ της διαφάνειας και του εκσυγχρονισμού, να μας πει αν και πώς αμείβεται για τη θέση στην οποία διορίστηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ