ΤΟ «ΠΑΡΑΜΥΦΙΚΟ» ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΜΟΥΘ

Paramyfiko_logo-gΤο «Παραμυφικό» καταχειροκροτήθηκε και γοήτευσε το κοινό του το Δεκέμβριο στο νέο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας. Η νέα παραγωγή του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) που συνθέτει όλες τις εκφραστικές φόρμες των παραστατικών τεχνών σε ένα νέο θέατρο προκαλεί το ελεύθερο παιχνίδι των συνειρμών του θεατή.

Ένα λυρικό έμμετρο έργο που ξετυλίγεται σαν παραδοσιακό παραμύθι αρχικά, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε μια απόλυτα σύγχρονη και ανελέητη κοινωνική κριτική.  Μια παράσταση με αρχή, μέση και τέλος, αλλά με πλοκή που ξεφεύγει από τους περιορισμούς του χρόνου και φανερώνει στο παρόν τόσο την αναγκαιότητα όσο και τη γελοιότητα του συνένοχου κλεισίματος του ματιού για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και μέσα μας.

Η πάντοτε παρούσα – αλλά ποτέ φανερή – νύφη του Παραμυφικού μπορεί να είναι άνθρωπος, μπορεί όμως να είναι και ιδέα, πίστη ή κατάσταση. Μπορεί να είναι για το θεατή καθετί που επιπόλαια υμνείται και μετά πετιέται, μια ένοχη αλήθεια ή ένας βολικός  μύθος.

Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Παραμυφικό» θα παρουσιαστούν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 9:30μμ στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας». Εκτός από πρόσκληση σε μια νέα θεατρική εμπειρία το «Παραμυφικό» αποτελεί ταυτόχρονα αφορμή για τους δημότες της Λάρισας να επισκεφτούν αυτό το νέο, ζεστό και φιλόξενο χώρο πολιτισμού στο κέντρο της πόλης (είσοδος από την πάροδο Χαδέλλη της οδού Κούμα).

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κείμενα: Κώστας Λαμπρούλης

Ερμηνευτές – συνδημιουργοί: Λευτέρης Γάλλος, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Κυπριώτη, Κατερίνα Λιαποπούλου, Αποστόλης Λύγδας, Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάσης Σαλιαμπούχος

Συνδημιουργοί: Φίλιππος Ζούκας, Στέφανος Πάλλας, Γιώργος Κούτσικος, Ιωάννης Κατσικαβέλας, Έλενα Μιχαηλίδη

Ενδυματολογική επιμέλεια: Ελένη Ψύρρα

Δημιουργικό εντύπων: Labrouli’s creative

Εικονογράφηση εντύπων: Δήμητρα Εξάρχου

Συνεργάτες: Ανδρέ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ