ΜΕ ΤΗ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ

DEHΤην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκαν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Λάρισας του Σύριζα, κ. Δημήτριο Γελαλή και το βουλευτή Σύριζα Μεσσηνίας και εισηγητή για το νομοσχέδιο “Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ”, κ. Θανάση Πετράκο,

στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν και η οποία κατέληξε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – απουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού.

Όπως ανέφερε στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Τεχνικών της ΔΕΗ και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Τεχνικών ΔΕΗ Ελλάδας, κ. Γιάννης Λαδάς η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ, (Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ, θα έχει ως συνακόλουθο αποτέλεσμα την πλήρη ιδιωτικοποίηση ολόκληρης της ΔΕΗ, ενώ θα ανοίξει «τους ασκούς του Αιόλου», με συνέπεια να επακολουθήσουν και άλλες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται αγαθά κοινής ωφέλειας.

Επιπλέον, όπως υποστήριξε, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα επιφέρει περαιτέρω ανεργία, καθώς θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της επιχείρησης, ενώ, παράλληλα, με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα στη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και θα επέλθει σημαντική αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ για τους καταναλωτές. Για το λόγο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αιτούνται τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι βουλευτές Θεσσαλίας, οι δήμαρχοι των δήμων της Θεσσαλίας καθώς και φορείς, με σκοπό την ομόφωνη καταδίκη της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση επιχείρησης κοινής ωφελείας ενώ επεσήμανε ότι θα μεταφέρει το αίτημα των εργαζομένων στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, για την άμεση σύγκληση  έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ