ΟΙ 14 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν. ΜΠΑΣΔΕΚΗ

μπασδεκηΑνακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας της Νικολέττας Μπασδέκη για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, εξέδωσαν 14 δικηγόροι, υποψήφιοι σύμβουλοι στις εκλογές του Φεβρουαρίου. Οι δικηγόροι που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι:

Ανδριτσόπουλος Ανδρέας, Βελησσαρίου Κωνσταντίνος, Γεωργούλης Λεωνίδας,  Γιαγλάρας Ιωάννης, Γιαννούλας Φώτης, Γιουρέλης Άγγελος, Γκάγκα Φαίδρα, Ζιάγκας Ιωάννης, Λιάπης Αστέριος, Λυμτσιούλη Θεοφανία, Μίγα Δέσποινα, Μπαμπουκλή Βασιλική, Νικολάου Ευαγγελία και Ντόμαλης Μάριος.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Στις 23.2.2014 καλούμαστε να εκλέξουμε νέο πρόεδρο και νέα μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Η βαθειά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση των ημερών μας, δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες υποσχέσεις.

Οι δικηγόροι σήμερα , μικρή σχέση έχουν με τη δικηγορία του χθες και ο μαχόμενος δικηγόρος αγωνίζεται στην κυριολεξία για την επιβίωσή του.

Μέσα στο κλίμα αυτό, εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα, έντονα προβληματισμένοι από τα τεκμαινόμενα στο χώρο μας, κατερχόμαστε ως υποψήφιοι σύμβουλοι , συμμετέχοντας σε μια κοινή προσπάθεια, όπου δεν χωρούν κόμματα και  παρατάξεις.

Είμαστε όλοι Δικηγόροι. Είμαστε όλοι δικηγόροι του δικογράφου, του καθημερινού αγώνα στα ακροατήρια , στις γραμματείες, στις λοιπές υπηρεσίες.

Αυτό μας χαρακτηρίζει και αυτό μας ενώνει.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα, τα βιώνουμε καθημερινά και θέλουμε να εργαστούμε στο να δώσουμε λύσεις. Λύσεις, πέρα από πολιτικές φιλοδοξίες, μακριά από ηγεμονισμούς και βλέψεις έξω και πέρα από τη δικηγορία.

Στην προσπάθειά μας αυτή, δεν είμαστε μόνοι μας.

Στην προσπάθειά μας αυτή είμαστε όλοι οι συνάδελφοι μαζί. Τα προβλήματά μας είναι κοινά, αυτά μας ενώνουν και γιʼ αυτά πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον, μόνο έτσι θα συνεχίσουμε και αύριο να ασκούμε το επάγγελμά μας.

Στις εκλογές αυτές εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα στηρίζουμε τη συνάδελφο Νικολέττα Μπασδέκη για τη θέση της Προέδρου.

Στηρίζουμε μια συνάδελφο με σημαντική εμπειρία στο χώρο, με συνδικαλιστική πείρα, με καθημερινές παραστάσεις στα Δικαστήρια , με γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω μας και με διάθεση να προσφέρει στο δικηγορικό κόσμο.

Στηρίζουμε μια γυναίκα συνάδελφο, επιθυμώντας μια διαφορετική οπτική στα πράγματα , εκτιμώντας την εμπειρία και τις θέσεις της διαχρονικά. Η συνάδελφος Νικολέττα Μπασδέκη και εμείς οι υποψήφιοι Σύμβουλοι, επιδιώκουμε ο Σύλλογός μας να αρθεί επιτέλους κοντά στο δοκιμαζόμενο συνάδελφο, να σταθεί στην καθημερινότητά του , να φροντίσει για την αξιοπρέπειά του.

Τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογος μας , δυστυχώς απομακρύνθηκε από τον μέσο συνάδελφο . Οι διαπρύσιοι υποστηρικτές των αλλεπάλλων  Γενικών Συνελεύσεων και των συνεχιζομένων αποχών, αίφνης άλλαξαν στάση, όταν ανέλαβαν την Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Αλήθεια πόσες φορές συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση τα τελευταία 3 χρόνια?

Πόσες απολογιστικές συνελεύσεις έγιναν τα 3 τελευταία χρόνια ?

Πόσοι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι τα 2 τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε έλλειμμα στο Δικηγορικό Σύλλογο, παρότι ο Σύλλογός μας είναι εκ των ακριβοτέρων πανελληνίως?

Πόσοι συνάδελφοι γνωρίζουν ποια θέματα απασχολούν το Δ.Σ., ποιες τοποθετήσεις των μελών και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν?

Πόσοι συνάδελφοι γνωρίζουν πόσες δεξιώσεις παρατέθηκαν τα 3 τελευταία χρόνια, για ποιους σκοπούς , πόσο αυτές στοίχισαν και μάλιστα με δικά τους χρήματα?

΄Ηρθε η ώρα τα κακώς κείμενα να αλλάξουν.

Ηρθε η ώρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει.  Στα 798 μέλη του.

Ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν όλες οι δυνάμεις, να ξαναεκφραστούν όλες οι απόψεις, να ανοίξει η διαδικασία, να ανοίξει πραγματικά και ουσιαστικά η συζήτηση , να νοιώσει ο κάθε συνάδελφος ότι ο Σύλλογος είναι το σπίτι του.-

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκλογές αυτές. Να στηρίξετε με την ψήφο σας την Νικολέττα Μπασδέκη και την επομένη των εκλογών να είμαστε όλοι παρόντες στην καθημερινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ