ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ 15Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (Αντιγραφή)Παρεμβάσεις που δεν κοστίζουν, αλλά μπορούν να αναδείξουν ακόμη περισσότερο ένα κτίριο στολίδι, όπως το 15ο Γυμνάσιο, που βρίσκεται στα όρια της Ανθούπολης με τη Νέα Πολιτεία, ζητά να γίνουν η “νέ@ Λάρισα”. Την περιοχή επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης κ. Ντ. Διαμάντος, επικεφαλής κλιμακίου

και συνομίλησε με γονείς και μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οπως ανέφερε ο κ. Διαμάντος, θα έπρεπε ήδη, να είχε ληφθεί μέριμνα για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στην περιοχή για την διευκόλυνση και των μαθητών, αλλά και των διερχόμενων κατοίκων της περιοχής.

Ενα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, που φιλοξενεί και λυκειακές τάξεις, πρέπει να διαθέτει ένα διαμορφωμένο χώρο για πάρκινγκ, αλλά και ποδηλατοστάσιο για να εξυπηρετεί τους μαθητές που χρησιμοποιούν ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο. Οι χώροι υπάρχουν και οι εικόνες με τα ποδήλατα αφημένα όπως – όπως στον αυλόγυρο του σχολείου, καταδεικνύουν ότι χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα αλλά και την ασφάλεια σε ένα χώρο, στον οποίο σε καθημερινή βάση          φιλοξενούνται πολλοί μαθητές.  Κινήσεις όπως η διαμόρφωση πεζοδρομίων, του χώρου για πάρκινγκ, αλλά και τοποθέτησης ποδηλατοστασίων είναι επιβεβλημένες να γίνουν και δεν κοστίζουν πολλά, τόνισαν οι εκπρόσωποι της “νέ@ς Λάρισας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ