ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΚΥΛΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

σκυλ1Τρία σκυλάκια, έχασαν τη ζωή τους από χθες μέχρι σήμερα στον Τύρναβο, θύματα της αρρωστημένης μανίας κάποιων που επιμένουν να τα δολοφονούν με φόλες. Δυστυχώς οι άρρωστοι αυτοί δολοφόνοι δρουν ανενόχλητοι σκορπώντας ρο θάνατο στα απροστάτευτα αδέσποτα.

Αναγνώστρια με αφορμή το θλιβερό γεγονός μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

σκυλ2“Σήμερα το πρωί στις 8 και κάτι στην περιοχή του ΚΑΠΗ του δήμου Τυρνάβου, φάγανε μεζεδάκια πλούσια σε δηλητήριο τα δυο κακόμοιρα ζώα. Ο Σωκράτης ένα φοβερό ποιμενικό και η μικρούλα όπως την λέγαμε και πιθανώς έγκυος μια ημίαιμη κυνηγετική σκυλίτσα. Το ένα λόγω μεγέθους έφτασε μέχρι την πλατεία όπου και ξεψύχησε. Το άλλο μικρότερο μετά από μερικά μέτρα τελείωσε. Ειδοποιήθηκε το Α.Τ Τυρνάβου αστυνομικοί του οποίου ήρθαν αμέσως στο περιστατικό. Θα κατατεθεί μήνυση από πολίτες κατά άγνωστων. Καλείται όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει με το Α.Τ. Τυρνάβου, έστω και ανώνυμα”.

Η δημοτική αρχή

σκυλ3Εν τω μεταξύ επειδή τα κρούσματα δηλητηρίασης σκύλων έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, εύλογα πολλοί ζωόφιλοι αναρωτιούνται για τη στάση της δημοτικής αρχής στην οποία καταλογίζουν αδιαφορία τόσο για την πάταξη του φαινομένου όσο και για την περίθαλψη, στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων. Μάλιστα θυμίζουν ότι δόθηκαν κονδύλια για αυτό το σκοπό και θα έπρεπε ο δήμος να είχε ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες. Τέλος θυμίζουν το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που επικαιροποιήθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες στη Βουλή και το οποίο προβλέπει αυστηρότατες ποινές σε όσους δολοφονούν ή κακομεταχειρίζονται αδέσποτα, αλλά και σε όσους ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ