ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΓΑΛΑ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

kκτηνοτρΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης πραγματοποίησαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι του νομού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομοσπονδίας τους θέλοντας να διεκδικήσουν μια σειρά από αιτήματα που θεωρούνται βασικά για την επιβίωση του κλάδου.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους οι κτηνοτρόφοι, που παλαιότερα έχυναν τόνους γάλακτος στο δρόμο, μοίρασαν 3 τόνους γάλα στους διερχόμενους πολίτες καλώντας τους να είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

Αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Ν. Παλάσκα επέδωσαν ψήφισμα στην γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης Κ. Γερακούδη στο οποίο ανέφεραν τα εξής:

«Με το παρόν ψήφισμα σας γνωστοποιούμε τις αποφάσεις  που πάρθηκαν στην Γεν. Συνέλευση της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας στις 23-1-2014.

κτηνοτρ1Απαιτούμε ως έλληνες κτηνοτρόφοι παραγωγοί ο αγώνας για την αναγνώριση της ΦΕΤΑΣ ως ΠΟΠ Ελληνικό προϊόν να συνεχιστεί μέχρι τελικής δικαίωσης, όχι μόνο στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και παγκοσμίως.

Ο όρος ΦΕΤΑ ως (ονομασία, τεχνογνωσία, κλιματολογικές συνθήκες, χλωρίδα, φυλές ζώων) είναι ελληνικός και δεν πρόκριτε να τον διαπραγματευτούμε διότι μας ανήκει.

Το ξεπούλημα της ΦΕΤΑΣ αποτελεί αιτία πολέμου για μας τους έλληνες κτηνοτρόφους. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να γνωρίζει πως η ιστορία θα καταγράψει τις ευθύνες για ότι προκύψει.

Ζητούμε ο νόμος για το άνοιγμα βιβλίων που αφορά τους κτηνοτρόφους να γίνει πιο δίκαιος. Να υπάρχει  δύο φορές το χρόνο η υποχρέωση παράδοσης τιμολογίων λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος μας. Το όριο να πάει από τα 10000ευρώ στα 30.000ευρώ και να εξαλειφτούν  τα πρόστιμα διότι ελεγχόμαστε εξονυχιστικά.   Ζητούμε ένα δίκαιο πλαίσιο νόμου που  όπως δεν κάνει καμία διάκριση στα έσοδα, το ίδιο να πράττει και για  όλα τα έξοδά μας (απώλεια ζώων, κόστος καθημερινής μετακίνησης).

Ενημέρωση της πορείας των συζητήσεων για την Νέα ΚΑΠ και ταυτόχρονα  δικαίωμα προτάσεων και από μας τους  κτηνοτρόφους παραγωγούς.

Διαχείριση βοσκοτόπων ένα πρόβλημα που έπρεπε να έχει διευθετηθεί εδώ και χρόνια.

Ζητούμε την ευθύνη για την διαχείριση των βοσκοτόπων να την έχει μια και μόνη υπηρεσία για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την  διαδικασία της συνεννόησης πολλών υπηρεσιών που καταλήγουν στο μηδέν.

Να δοθεί το deminimis σε όλες τις κατηγορίες των κτηνοτρόφων χωρίς διακρίσεις διορθώνοντας τις αδικίες  που έγιναν την προηγούμενη χρονιά.

Ζητούμε ευνοϊκές ρυθμίσεις όλων των  ειδών των δανείων μας (στεγαστικά, αγροτικά, κάρτες) από όλες τις τράπεζες ενήμερων και μη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ