ΈΣΒΗΣΕ Ο «ΜΥΘΟΣ» ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο Λουίς Αραγονές, απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε κλινική της Μαδρίτης, βυθίζοντας στο πένθος την Ισπανία…

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των «φούριας ρόχας» νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης και τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών. Τη δυσάρεστη αυτή είδηση επιβεβαίωσε ο θεράπων ιατρός του, Πέδρο Γκιγιέν, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν ένας εκ των πλέον κορυφαίων προπονητών στην Ισπανία και την Ευρώπη, έχοντας εργαστεί στις Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπέτις, Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Βαλένθια, Οβιέδο και Μαγιόρκα. Ο Αραγονές ήταν ένας μύθος για το ποδόσφαιρο της Ισπανίας και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αγωνίστηκε στους «ροχιμπλάνκος» από το 1964 μέχρι το 1974,ενώ ως προπονητής το 1997, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και είχε πάρει τρία Κύπελλα Ισπανίας και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας (2004-2008), και κατάφερε να βγάλει από την αφάνεια τους «φούριος ρόχας», όταν το 2008  κατέκτησε  το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έφερε ξανά στην κορυφή την Εθνική Ισπανίας που τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερή αξία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ