ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

AKINΣυνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με την Πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ακινήτων Λάρισας και Αντιπρόεδρο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α κ. Χριστίνα Πουλούλη είχε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Σακελάρης με αφορμή την συνέχιση από πλευράς Κυβέρνησης της φοροεπιδρομής στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κ. Πουλούλη τόνισε πως ”είναι άμεση και επείγουσα η ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τον ληστρικό, διπλό, δήθεν «ενιαίο» φόρο ακινήτων και για τον παράλογο φόρο «υπεραξίας». Δυστυχώς το 40% με 50% των ιδιοκτητών ακινήτων δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς, αφού χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση εξοντωτικές ρυθμίσεις όπως ο νέος φόρος «υπεραξίας», ενώ καταργήθηκε η φοροαπαλλαγή της ιδιοκατοίκησης κύριας κατοικίας.

Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν εφιαλτικές προοπτικές για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αντιμετωπίζουν το φάσμα, αρχικά των κατασχέσεων και στη συνέχεια της φυλάκισης χωρίς πραγματικά να διαθέτουν καμία δυνατότητα αντίδρασης”

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σακελάρης ανέφερε πως με τις πολιτικές τους και κατ’ εντολή της τρόικας οι συνέταιροι της συγκυβέρνησης πραγματοποιούν επίθεση στην ιδιοκτησία, του κάθε Έλληνα. Έχουν οδηγήσει την κάθε Ελληνική οικογένεια να πληρώνει ενοίκιο στο δικό της σπίτι που μόχθησε να αποκτήσει και που στις περισσότερες περιπτώσεις εκεί έχουν επενδυθεί οι κόποι μιας ζωής.

Κατάφεραν μέσα σε πέντε χρόνια να εξαφανίσουν εξ’ ολοκλήρου επαγγελματικούς κλάδους που είχαν σχέση με την οικοδομή και τα ακίνητα ενώ ποινικοποιούν την φτώχεια που οι ίδιοι δημιουργούν οδηγώντας τον κάθε οικογενειάρχη που κατάφερε να αποκτήσει ένα ακίνητο στη δήμευση της περιουσίας του κάνοντάς τον να θεωρείται εγκληματίας επειδή με τις πολιτικές τους τον έκαναν φτωχό και δεν έχει να πληρώσει.

Ας μας εξηγήσουν επιτέλους που το πάνε και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και ειδικά οι Βουλευτές Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που με τις ψήφους τους συμπράττουν στην κλοπή της περιουσίας των Ελλήνων και αποδεικνύουν πως τελικά θέλουν μία Ελλάδα άνεργων και δυστυχισμένων Ελλήνων, χωρίς ιδιοκτησία, δέσμιους εφ’ όρου ζωής των τραπεζών και των τοκογλύφων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ