ΝΕ@ ΛΑΡΙΣΑ: “ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ” ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ

ΧΑΡΑΥΓΗ 6 (Αντιγραφή)Σκηνικό εγκατάλειψης αντιμετώπισε και στη συνοικία της Χαραυγής κλιμάκιο στελεχών της Δημοτικής Κίνησης “νέ@ Λάρισα”, το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή, καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη συνοικία.

Κακοσυντηρημένοι δρόμοι, ανεπαρκής φωτισμός και πολλά παράπονα συνθέτουν μια εικόνα που δεν τιμούν μια πόλη που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή. Ενδεικτικό μάλιστα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι ότι έχει αποκτήσει και το δικό της σημείο αναφοράς που παραπέμπει σε ταινίες… θρίλερ. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται περί κακόγουστης φάρσας, αλλά μιας πραγματικότητας, που προκαλεί καθημερινά φόβο στους πολίτες.

Οπως ανέφεραν συγκεκριμένα, κάτοικοι της συνοικίας στα στελέχη της “νέ@ς Λάρισας” στο τέρμα της πλατείας Μακρυγιάννη, υπάρχει η πόρτα του… “τρόμου”,  όπως την  αποκαλούν οι ίδιοι. Πρόκειται για μια πόρτα, η οποία κλειδώνεται κάθε βράδυ, ώστε να εμποδίζεται η πρόσβαση από την πίσω πλευρά της πλατείας σε ύποπτα στοιχεία και χρήστες ουσιών που βρίσκουν καταφύγιο στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συγκεκριμένη πλατεία μάλιστα δεν υπάρχει ούτε μια παιδική χαρά. Οι κάτοικοι μάταια περιμένουν την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος, το οποίο θα μπορούσε να βελτιώσει και την εικόνα της πλατείας και σε συνδυασμό με επαρκή φωτισμό να της δώσει ζωή.

Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της “νέ@ς Λάρισας” μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, οι οποίες δεν χρειάζονται κατ’ ανάγκη πολλά κονδύλια,  μπορεί η συνοικία της Χαραυγής να αλλάξει όψη και να γίνει πιο φιλική για τους κατοίκους της και κυρίως για τα μικρά παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ