ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

Γράφει ο Δημήτρης Μπράτης

ΜΠΡΑΤΗΣΤο επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργού παιδείας αποφάσισε να τον “διατηρεί” στην επικαιρότητα, το τελευταίο διάστημα, με διάφορα φραστικά πυροτεχνήματα, αφού το ουσιαστικό του έργο στο υπουργείο είναι ανύπαρκτο. Έτσι ξεκίνησε με τη “λευκή βδομάδα” των ξενοδόχων,…

συνέχισε με την αξιολόγηση, την οποία όπως είπε την αποδέχονται οι εκπαιδευτικοί, και τώρα συνεχίζει με την επιμήκυνση του διδακτικού έτους.

Αγνοεί προφανώς ότι η έναρξη και η λήξη του διδακτικού έτους προβλέπονται με συγκεκριμένους νόμους και πδ( ν 1566/85,πδ 200 κ201) που συντάχθηκαν ύστερα από ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης.

Αγνοεί, επίσης, πότε λήγει το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά, όταν λέει πως τα μαθήματα θα ξεκινούν αρχές του Σεπτέμβρη και θα τελειώνουν τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου.

Αλλά αυτά παθαίνει κανείς όταν το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι η επανεκλογή του και γι αυτό τη μια ακούει, για θέματα της εκπαίδευσης, τους ξενοδόχους, την άλλη τους δημάρχους, τους μητροπολίτες κλπ.

Αν πραγματικά ο κ.Αρβανιτόπουλος ενδιαφέρεται για το διδακτικό χρόνο των σχολείων μας, ας καλύψει τώρα τα κενά, για να μη χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες καθημερινά, ας δεσμευθεί ότι την 1η του Σεπτέμβρη θα είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους (μόνιμοι, αναπληρωτές, αποσπασμένοι ), ας κάνει αυτά τα στοιχειώδη κι εδώ είμαστε μετά να συζητήσουμε για τη διάρκεια του διδακτικού έτους, το οποίο σε ό,τι αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ