ΣΘΕΒ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

σθεβEπιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε η Διοίκηση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στην οποία τονίζει : “Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερωθήκαμε για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναμένεται να αναληφθεί

από το Υπουργείο σας σχετικά με τις αιτήσεις υπαγωγής επενδύσεων στον επενδυτικό νόμο 3908/2011, με την οποία θα ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον Α’ κύκλο του 2014, η 28η Φεβρουαρίου 2014. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση ορίζεται ότι οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων υπαγωγής για τον Β΄ Κύκλο του 2014 θα καθοριστούν με Υπουργική Απόφαση, χωρίς να γίνεται καμία χρονική πρόβλεψη.

Όπως γίνεται κατανοητό τονίζει η επιστολή του ΣΘΕΒ η εν λόγω αιφνιδιαστική απόφαση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθώς, εν μέσω της παρούσας συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όσο και εσείς προσωπικά με δηλώσεις σας υπογραμμίζετε την αναγκαιότητα για νέες επενδύσεις στη χώρα μας, οι πιθανοί επενδυτές καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς το σημαντικότερο επενδυτικό εργαλείο, τον Επενδυτικό Νόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία του τόπου μας.

Η Διοίκηση του ΣΘΕΒ με επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Δοντάς ζητά από τον Αρμόδιο Υπουργό να μεταθέσει  μεταγενέστερα την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον Α’ κύκλο του 2014 και παράλληλα θεωρεί αναγκαία την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για το ακριβές χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης του Νόμου το συντομότερο δυνατό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ