ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΘΩΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

φαρμακονΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία αθώων μεταναστών στο Φαρμακονήσι διοργανώνει τη Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, η αντιρατσιστική πρωτοβουλία, καλώντας στη συγκέντρωση όλους τους Λαρισαίους που αντιμάχονται το ρατσισμό και το φασισμό.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Η δολοφονία 9 μικρών παιδιών και 3 γυναικών προσφύγων ανοιχτά από το Φαρμακονήσι μετά από την αποτυχημένη απόπειρα παράνομης επαναπροώθησης του σκάφους τους στη Τουρκία από το Λιμενικό, μας έχει γεμίσει θλίψη, οργή και πόνο.

Όταν ο χαρακτηρισμός «λαθραίος»  δεν ήταν ικανή δικαιολογία για να κατευνάσει την κοινωνική και διεθνή κατακραυγή, τότε επιστρατεύτηκε η πιο σκληρή φασιστική γλώσσα αυτή περί «τραγικής ποιότητας» μεταναστών, όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Δένδιας. Πόση απόσταση χωρίζει άραγε αυτό τον χαρακτηρισμό από την λέξη «υπάνθρωποι» που χρησιμοποιεί η Χ.Α για τους πρόσφυγες και μετανάστες?

Οι φασιστικές, ρατσιστικές, κυνικές και ξεδιάντροπες δηλώσεις των υπουργών που «αναλαμβάνουν την ευθύνη» για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των μεταναστών δεν μας εκπλήσσουν.

Ξέραμε ότι μια ακόμη  Λαμπεντούζα όχι μόνο δεν θα αργούσε, αλλά ήταν  επιθυμητή. Για τον Σαμαρά που θέλει να «ανακαταλάβει» τις πόλεις από τους μετανάστες, για την αστυνομία που θέλει να κάνει το βίο τους αβίωτο, για τον Γεωργιάδη που θεωρεί  ότι κοστίζει πολύ η διάσωση τους στη θάλασσα και για τον  συμβούλο του Πλεύρη  που θεωρεί ότι πρέπει να δολοφονούμε μετανάστες στα σύνορα για παραδειγματισμό. Οι δε ανθρωποκυνηγοί τους (λιμενικοί και μπάτσοι της FRONTEX), στιγμή δεν σταμάτησαν να εκπαιδεύονται στις βιαιότητες, στα βασανιστήρια, στις επαναπροωθήσεις (παρ’ όλες τις καταδίκες από Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)

Η Ευρώπη έχει κηρύξει τον πόλεμο στους πρόσφυγες και η Ελλάδα κρατά και χρησιμοποιεί επάξια τα όπλα αυτού του πολέμου.

Οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι και θεωρούνται κατώτεροι επειδή είναι φτωχοί, όπως και οι ντόπιοι φτωχοί , που φτωχοποιήθηκαν όχι εξαιτίας των μεταναστών, αλλά εξαιτίας των τραπεζιτών και της οικονομικής ολιγαρχίας.

Η φτώχεια είναι το πρόβλημα, δεν είναι η μετανάστευση. Στρέφοντάς μας εναντίον των μεταναστών, στρέφουν τους φτωχούς εναντίον των φτωχών. Στρέφουν τους καταπιεσμένους εναντίον των καταπιεσμένων. Και αυτοί αλωνίζουν.

Αν στραφούμε  ενάντια στους μετανάστες και όχι σε αυτούς που μας  εξαθλιώνουν,  τότε θα έχουν πετύχει τον στόχο τους.

Εμείς σε αυτό τον πόλεμο έχουμε διαλέξει πλευρά».

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα στις νέες και τους νέους της Λάρισας στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλεί η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, τη Δευτέρα στις 6.30μμ στην Πλατεία Ταχυδρομείου, απευθύνει η Νεολαία Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Θάνατοι στο Αιγαίο… μια εικόνα απ το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Οι  θάνατοι στο Φαρμακονήσι δεν είναι ούτε ένα τυχαίο, μεμονωμένο γεγονός , ούτε μια είδηση που μπορεί και πρέπει να θαφτεί . Πρόκειται για ένα από τα πολλά  έγκληματα που έχουν συμβεί. Ένοχοι είναι ξεκάθαρα τόσο η αντιμεταναστευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όσο και η γενικότερη  κατεύθυνσης της Ε.Ε που στοχεύει σε μια Ευρώπη  φρούριο βαθιά ξενοφοβική και ρατσιστική.  Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι ισχυρές χώρες μέλη της Ε.Ε συμμετέχουν ενεργά σε  στρατιωτικές επεμβάσεις ανά την υφήλιο   ενώ πρωταγωνιστούν και στην  πολεμική βιομηχανία εντείνοντας το φαινόμενο της μετανάστευσης. Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ψυχών αναγκάζοντας  την Ελλάδα να παίζει τον ρόλο του χωροφύλακα εις βάρος των ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που προωθεί η κυβέρνηση , ο θάνατος χρεώνεται στους ίδιους τους μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα ελληνικά σύνορα. « Έπεσαν σε θαλασσοταραχή, το ελληνικό λιμενικό προσπάθησε να ρυμουλκήσει το σκάφος τους το οποίο τελικά αναποδογύρισε, κάποιοι σώθηκαν και κάποιοι … χάθηκαν» Αυτές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας. Απέναντι στην επίσημη εκδοχή ορθώνεται η βίαιη πραγματικότητα. Στον αντίποδα των δηλώσεων της κυβέρνησης βρίσκεται η μαρτυρία των επιζώντων  που καταγγέλλουν την εγκληματική συμπεριφορά, τη δολοφονία ανθρώπων από τα μέλη του λιμενικού. Η ανάγκη  να διερευνηθεί το είδος των εντολών που δίνονται και να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους όχι μόνο για το συγκεκριμένο γεγονός  αλλά και  για τη συνολικότερη επιχειρησιακή τακτική  που ακολουθείται στο μεταναστευτικό είναι επιτακτική. Το ρατσιστικό παραλήρημα Σαμαρά, οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για «ανθρώπους που κοστίζουν για να σωθούν» και στελεχών της ΝΔ όπως του «κυρίου» Πλεύρη που αναφέρει κατά λέξη ότι : «η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί»  , δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ακροδεξιά αντίληψη  και πρακτική της κυβέρνησης στα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής .

Από την πλευρά μας νιώθουμε  θλίψη και οργή για τον θάνατο των συνανθρώπων μας και  εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μας  σε κάθε είδους πολιτική που κοστολογεί φθηνά την ανθρώπινη ζωή, που αφήνει ανθρώπινες ψυχές να πνίγονται, να θυσιάζονται στα σύνορα ή να τσουβαλιάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  Το Φαρμακονήσι  δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός  όπως το παρουσιάζουν αλλά μέρος της ευρύτερης μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε και της συγκυβέρνησης . Στο δικό μας χέρι είναι να μην συνηθίσουμε τη μορφή του τέρατος, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, να παλέψουμε για έναν κόσμο δημοκρατίας, αλληλεγγύης ,ισότητας και αξιοπρέπειας και να τον κερδίσουμε. Αν για τους κυβερνώντες  τα θλιβερά αυτά γεγονότα αυτά είναι αναγκαίο κακό  ή κοστίζουν για να αποτραπούν, για εμάς είναι ανθρώπινες ζωές και η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ