ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Ανακοίνωση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» δήμου Λάρισας για τη χρησιμοποίηση του Στρατηγείου από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

syspΗ Λαϊκή Συσπείρωση», έθεσε, εκτός ημερήσιας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων το θέμα της χρησιμοποίησης του στρατηγείου της Λάρισας στην στρατιωτική επέμβαση που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως αποφασίστηκε στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ζητήσαμε το θέμα να συζητηθεί και να πάρουν θέση η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις.

   Ο  Δήμαρχος Κ. Τζανακούλης, απέφυγε να πάρει θέση, για τη χρησιμοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας στην ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι δε γνωρίζει το ζήτημα (!), ενώ οι άλλες παρατάξεις δεν τοποθετήθηκαν. Αρνήθηκαν δηλ. να εκφράσουν τη θέση τους για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, την περιοχή μας, τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. που ψηφίστηκε και από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, αυτό το διάστημα, ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, στο αεροπορικό στρατηγείο της Λάρισας θα εγκατασταθεί το επιτελείο σχεδίασης, οργάνωσης, εκπαίδευσης και εκτέλεσης της πολεμικής επιχείρησης των ιμπεριαλιστών, με ό, τι αυτό σημαίνει  και συνεπάγεται για την περιοχή μας.

Και, βεβαίως, αποτελεί πρόκληση για τον φιλειρηνικό λαό της Λάρισας, ο ισχυρισμός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλου, ότι η πόλη μας θα ωφεληθεί από τη στρατοπέδευση εδώ εκατοντάδων στρατιωτών και αξιωματούχων των ιμπεριαλιστών που θα πάρουν μέρος στην πολεμική επίθεση!

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι μια πολύ φτωχή χώρα στην καρδιά της Αφρικής με 4,5 εκ. πληθυσμό περίπου, πρώην αποικία των Γάλλων  με πολύ πλούσιο υπέδαφος σε ορυκτό πλούτο. Να, λοιπόν , ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε από την Ε.Ε. η ιμπεριαλιστική επέμβαση. Δε γίνεται, φυσικά, για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως επικαλούνται, προκειμένου να παύσουν οι τοπικές συγκρούσεις, αλλά για τα συμφέροντα των γαλλικών και άλλων μονοπωλίων στην περιοχή.

Η επέμβαση αυτή δείχνει ξεκάθαρα το χαρακτήρα και το ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών Ε.Ε. – ΝΑΤΟ, καθώς και του ΟΗΕ, σηματοδοτεί ένταση της επιθετικότητας της Ε.Ε., προκειμένου να πετύχει το στόχο της διείσδυσης των μονοπωλίων σε νέες αγορές, για τον έλεγχο και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών.

΄Εχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση που εμπλέκει, για άλλη μια φορά, τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικές επιθέσεις ενάντια σε λαούς με τους οποίους δε μας χωρίζει τίποτα.

Η στάση του Δημάρχου, της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων (Σούλτη-Καλογιάννη-Μπαρτζιώκη) είναι απαράδεκτη και προκλητική. Δεν επιτρέπεται να καμώνονται ότι δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, όταν ο τύπος βρίθει από δημοσιεύματα, όταν ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος υπόσχεται οφέλη για τη Λάρισα και τα ξενοδοχεία της απ’ την παραμονή των ξένων στρατιωτών που θα εκπαιδευτούν. Ήδη μερίδα Ελλήνων στρατιωτών έχει μετακινηθεί στη Λάρισα από άλλες μονάδες.

Είναι συνυπεύθυνοι και συμμέτοχοι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στο ματοκύλισμα του λαού της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Στην ιστορία αυτής της χώρας και στη μνήμη του λαού της θα γραφτεί ανεξίτηλα το όνομα της Λάρισας σαν την πόλη που φιλοξένησε και εκπαίδευσε τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα εισβολής στη  χώρα τους.

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο και τις παρατάξεις που δήθεν κόπτονται για τους φτωχούς και τους αδύνατους, και θέλουν να παρουσιάζονται σαν ανθρωπιστές και αλληλέγγυοι. Τα ίδια αισθήματα που τρέφουν για το λαό της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, τρέφουν και για το λαό της Λάρισας, γι’ αυτό και οι πολιτικές τους τον οδηγούν στη βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση. Πάνω απ’ όλα φροντίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Ο φιλειρηνικός λαός της πόλης μας πρέπει να αντιταχθεί και να αντιδράσει. Δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει η πόλη μας επιχειρησιακό κέντρο ξένων συμφερόντων. Ο πόλεμος είναι πόλεμος και θα ματοκυλήσει έναν πάμφτωχο μικρό και ανίσχυρο λαό που τίποτα δε μας φταίει, προσδοκώντας να φέρει ματοβαμένα χρήματα στις τσέπες των μονοπωλίων. Ο λαός της πόλη μας δεν πρέπει να  επιτρέψει  καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή, καμία διευκόλυνση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ