ΝΕΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

σεισμΜια νέα σεισμική δόνηση 5,7 ή 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανάλογα με το ποιοί κάνουν τις εκτιμήσεις, κούνησε πριν από μία περίπου ώρα την Κεφαλονιά, προκαλώντας νέες σημαντικές ζημιές σε κτίρια αλλά και στο λιμάνι του νησιού.

Από το σεισμό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπεσε ένας εξωτερικός μαντρότοιχος του νοσοκομείου, ενώ είχαμε και πάλι κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του νησιού. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα σε κτίριο που υπέστη σοβαρές ζημιές στο Ληξούρι.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες που προσπάθησαν να πάνε στο νοσοκομείο του Ληξουρίου, αλλά δνε μπόρεσαν να νοσηλευτούν καθώς έχει καταρρεύσει ένας τοίχος του νοσοκομείου. Όπως έγινε γνωστό έπεσε και τοίχος ξενοδοχείου από την δόνηση.

Αναφορές υπάρχουν και για κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι η σεισμική δόνηση έγινε σε διαφορετικό ρήγμα από αυτό της προηγούμενης Κυριακής στο νησί και εξέφρασε την ανησυχία του για τον σεισμό, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «είχε την αίσθηση της κατάρρευσης».

Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο κ. Τσελέντης από την πλευρά του τόνισε ότι πρόκειται για τον μεγάλο μετασεισμό για τον οποίο γινόταν λόγος τις προηγούμενες ημέρες και προέρχεται από το ίδιο σεισμικό ρήγμα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στη Λάρισα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ