ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 50 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2014

ΣότσιΟι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας θα κοστίσουν πάνω από 50 δισ. δολάρια, πέντε φορές περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με την επιτροπή προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων…

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014 στο Σότσι φαίνεται ότι θα είναι οι πιο ακριβοί Ολυμπιακοί Αγώνες που έγιναν ποτέ. Υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περισσότερο και από τους πιο ακριβούς αγώνες στην ιστορία, που ήταν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2008, οι οποίοι κόστισαν $ 40.000 εκατομμύρια.

Αυτό το ποσό ήταν περισσότερο από το διπλάσιο του κόστους των Αγώνων του Λονδίνου το 2012, που υπολογίζεται σε 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι το 2013, η Ρωσία είχε ολοκληρώσει το 70% των απαραίτητων εγκαταστάσεων, με συνολικές δαπάνες 36.700.000.000 δολάρια.

Ο Jean-Claude Killy, πρόεδρος της επιτροπής συντονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες στο Σότσι, δήλωσε ότι το 85% των υποδομών έπρεπε να χτιστεί από το μηδέν.

O Igor Nikolaev, διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικής Ανάλυσης στo FBK είπε oti to ποσό tvn 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι η τελική εκτίμηση, και ότι το συνολικό κόστος θα μπορούσε να προσεγγίσει 66.700 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ