ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

ΑΛΚΑΖΑΡ 1 (Αντιγραφή)Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφαλούς κυκλοφορίας τόσο για τους πεζούς όσο και τους ποδηλάτες ζητούν να γίνουν οι κάτοικοι του Αλκαζάρ στο παλιό ανάχωμα του Πηνειού, στο ύψος του “Τζίμη”. Κλιμάκιο στελεχών της “νέ@ς Λάρισας” με επικεφαλής τον κ. Ντίνο Διαμάντο έγινε δέκτης καταγγελιών των κατοίκων της περιοχής στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε.

Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο της πόλης και μάλιστα σε μια περιφερειακή συνοικία, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς περιπατητές, αλλά και τους ποδηλάτες, καθόλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαιτέρως τους θερμότερους μήνες.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Διαμάντος οι ποδηλάτες και οι πεζοί είναι καταδικασμένοι να μην έχoυν σταθερή και ασφαλή προσβασιμότητα αλλά, να αναλαμβάνουν  το ρίσκο της κυκλοφορίας τους, καβαλώντας κράσπεδα και άλλα εμπόδια. “Το διαπιστώσαμε στη διαδρομή Γιάννουλης- Λάρισας προγενέστερα, το διαπιστώνουμε – μετά από καταγγελίες κατοίκων- και στη συνοικία Αλκαζάρ”, υπογραμμίζει ο κ. Διαμάντος και εξηγώντας προσθέτει: “Συγκεκριμένα, στο παλιό ανάχωμα του Πηνειού που κόπηκε στη μέση με το έργο  της Περιφερειακής, στην οδό Πάρνηθος στο ύψος του «Τζίμη» δεν υπάρχει ασφαλής μετάβαση πεζών και ποδηλατών (ράμπα, διάβαση, διαγραμμίσεις, επαρκής φωτισμός  και άλλες παρεμβάσεις και ρυθμίσεις). Αυτονόητα δηλαδή πράγματα με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος. Τεράστιας όμως, σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ