ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

ΜΗΛΑΔεδομένου ότι η Πάρκινσον είναι γνωστό οτι καθορίζεται από μια ποικιλία παραγόντων, αυτή η νέα μελέτη από το UCLA δείχνει πως δύο παράγοντες –τα φυτοφάρμακα και η κληρονομικότητα- είναι στενά συνδεδεμένοι…

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology, οι ερευνητές εξέτασαν 360 άτομα με τη νόσο του Πάρκινσον από τρεις αγροτικές κοινότητες της Καλιφόρνιας όπου χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα. Συνέκριναν αυτούς με 816 άτομα από τις ίδιες περιοχές, που δεν έχουν την ασθένεια.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δειξει ότι το φυτοφάρμακο benomyl (το οποίο έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ) παρεμβαίνει στον εγκέφαλο και συμβάλλει στην ανάπτυξη της νόσου του Πάρκινσον. Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι άλλα 11 παρασιτοκτόνα συμβάλλουν στην ασθένεια με τον ίδιο τρόπο όπως το benomyl.

Ο συγγραφέας της μελέτης, Dr Jeff Bronstein, καθηγητής νευρολογίας και διευθυντής του Προγράμματος Κινητικών Διαταραχών στο UCLA, είπε: «Αυτά τα παρασιτοκτόνα είναι πανταχού παρόντα, βρίσκονται στα τρόφιμα,  χρησιμοποιούνται σε πάρκα και γήπεδα γκολφ, αλλά και στην καταπολέμηση των παρασίτων στο εσωτερικό των κτιρίων και των σπιτιών μας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ