ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

gerakoudiΕγκρίθηκε από τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη , η διόρθωση και τροποποίηση του ΓΠΣ του Δήμου Νίκαιας, νυν Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Αντικείμενό της είναι η διόρθωση και τροποποίηση του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ Ν. Λάρισας (ΓΠΣ/2009) που θεσμοθετήθηκε με την απόφαση 4153/42375/28-9-2009 του Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΦΕΚ ΑΑΠ 527/16-10-2009) στα παρακάτω σημεία:

Α. Διόρθωση

α1/ διόρθωση-τακτοποίηση των εξωτερικών ορίων ισχύος του ΓΠΣ/2009 λόγω εσφαλμένου σχεδιασμού τους.

α2/ κατάργηση θέσεων ζωνών ΠΕΠ β Χώρων Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος λόγω χωροθέτησής τους εκτός περιοχής αρμοδιότητας του ΓΠΣ/2009 μετά την ως άνω διόρθωση-τακτοποίηση των εξωτερικών ορίων ισχύος του.

Β. Τροποποίηση

β1/ προσθήκη στην Ζώνη Ελέγχου και Περιορισμού της Δόμησης ΖΕΠΔ Α ως επιτρεπόμενης χρήσης, της ειδικής χρήσης γης των νεκροταφείων, για την τακτοποίηση νομίμως υφιστάμενων χρήσεων πριν την έγκριση του ΓΠΣ/2009 και την ίδρυση και λειτουργία νέων.

β2/ κατάργηση της ζώνης 500 μέτρων από τα όρια των καθαρά αγροτικών οικισμών Δίλοφο, Ζάππειο, Μοσχοχώριο, Κυπαρίσσια, Μύρα, Καλό Νερό και Χαρά, στην οποία δεν επιτρέπονται οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ισχύς των προσφάτως θεσμοθετημένων ρυθμίσεων περί αποστάσεων από τα όρια οικισμών ανάλογα με το δυναμικό των μονάδων (Ν.4056/12, άρθρο 20).

β3/ δημιουργία εντός της Ζώνης Ελέγχου και Περιορισμού της Δόμησης  ΖΕΠΔ Β3 νέας ζώνης Περιοχής Εγκατάστασης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων ΠΕΠΔ Γ έκτασης 157 περίπου στρεμμάτων με επιτρεπόμενη χρήση την μη οχλούσα βιοτεχνία-βιομηχανία, για την τακτοποίηση νομίμως υφιστάμενων χρήσεων πριν την έγκριση του ΓΠΣ/2009 και την ίδρυση και λειτουργία νέων.

β4/ μείωση της επιφάνειας της ζώνης Περιοχής Εγκατάστασης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων ΠΕΠΔ Β με επιτρεπόμενη χρήση χονδρεμπορίου με αντίστοιχη αύξηση της Ζώνης Ελέγχου και Περιορισμού της Δόμησης  ΖΕΠΔ Β1.

β5/ προσθήκη στην Ζώνη Ελέγχου και Περιορισμού της Δόμησης ΖΕΠΔ Β1 ως επιτρεπόμενης της χρήσης των Εμπορικών αποθηκών για τις νομίμως υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις.

 

Στόχος των προτεινόμενων διορθώσεων και τροποποιήσεων είναι η χωροθέτηση κοινωνικού εξοπλισμού και η άρτια χωρική οργάνωση και κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του νέου Δήμου Κιλελέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ