ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΛΜΕ Λάρισας

ολμεΤην Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η δίκη πρότυπο που αφορά στην κατάργηση των πιο δημοφιλών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, που οδήγησε σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς, δημιούργησε τεράστια προβλήματα λειτουργίας στα εν λόγω σχολεία, στέρησε από τους μαθητές το δικαίωμα επιλογής και αναβάθμισε θεσμικά τα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, η ΟΛΜΕ προκήρυξε απεργία και διαθέτει λεωφορεία που θα μεταφέρουν όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που θα γίνει έξω από το ΣτΕ στις 10:30π.μ.

Αν ο ιστορικός του μέλλοντος έδινε ένα όνομα στην ημέρα αυτή, αυτό θα ήταν: «Η ημέρα της απόλυσης του εκπαιδευτικού», καθώς μετά το 1911 είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία του ελληνικού κράτους συζητούνται ομαδικές απολύσεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η 7η Φεβρουαρίου  είναι η μέρα της μάχης όλου του εκπαιδευτικού κόσμου και όχι μόνο των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα. Η μάχη του εκπαιδευτικού κόσμου ενάντια στην πολιτική των απολύσεων. Μία μάχη που υπερβαίνει τους πολιτικούς και ιδεολογικούς διαχωρισμούς και μπορεί να αποτελέσει τη συγκολλητική ουσία που θα ενώσει επιτέλους τους εκπαιδευτικούς, απέναντι σε μια εξουσία που  έχει ενσπείρει το φόβο μέσα στα σχολεία. Η μάχη μας, όλων, η νίκη μας, όλων, θα είναι το μάθημα ζωής προς τους μαθητές μας.

To  ΔΣ  της  ΕΛΜΕ  Λάρισας  καλεί όλους  τους  συναδέλφους  να   συμμετέχουν  στην απεργία. Είναι δική μας υπόθεση. Είναι ο αγώνας όλου του εκπαιδευτικού κόσμου.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας καλεί όλους τους συναδέλφους σε κάθοδο στην Αθήνα και συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Αναχώρηση λεωφορείων

Πλατεία Αγίου Βελισσαρίου, ώρα 06:30πμ

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

                                                   Παπαδόπουλος Δημήτρης      6978997235

Ρεμπάπης Παναγιώτης           6972031661

Μπαμπανίκος Γιάννης            6978339662

Πολυμερίδου Μαρία              6974990666

Παναγιώτου Νίκος                  6937036180

Ντελής Χρήστος                      6972261625

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ