ΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΓΥΜΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ένα εξαιρετικά «ζωντανό» γλυπτό ενός άνδρα που υπνοβατεί φορώντας μόνο το εσώρουχο, έχει κάνει μερικές φοιτήτριες στο Wellesley College, διάσημο κολέγιο γυναικών, να νιώθουν άβολα, αλλά η πρόεδρος της σχολής λέει ότι είναι όλα μέρος μιας διανοητικής διεργασίας…

Το γλυπτό με τίτλο «υπνοβάτης», είναι κομμάτι μιας έκθεσης του γλύπτη Tony Matelli, στο Μουσείο Davis του κολεγίου. Τοποθετήθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πανεπιστημιούπολης, τη Δευτέρα, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της έκθεσης, και προκάλεσε την online αίτηση φοιτητών ώστε να αφαιρεθεί.

Το γλυπτό είναι μια «πηγή ανησυχίας, φόβου, και προκαλεί σκέψεις σχετικές με σεξουαλική επίθεση» για πολλούς, σύμφωνα με την αίτηση, την οποία έχουν υπογράψει σχεδόν 300 φοιτήτριες.

Στην αίτηση που ξεκίνησε η πρωτοετής Zoe Magid, καλούν την πρόεδρο H. Kim Bottomly, να απομακρύνει το έργο τέχνης.

Αυτό όμως φαντάζει απίθανο, μετά από δήλωση που έγινε από κοινού από την πρόεδρο της σχολής και τη διευθύντρια του μουσείου:

«Τα καλύτερα έργα τέχνης έχουν τη δύναμη να διεγείρουν βαθιά προσωπικά συναισθήματα και να προκαλούν απρόσμενες νέες ιδέες, και αυτό το γλυπτό δεν αποτελεί εξαίρεση», ανέφερε η δήλωση. Το γλυπτό “έχει ξεκινήσει μια παθιασμένη συζήτηση για την τέχνη, το φύλο, τη σεξουαλικότητα και την ατομική εμπειρία, τόσο στην πανεπιστημιούπολη όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.”

nypost.com/

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ