Η ΓΡΙΠΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟ 2014

Υπήρξαν 314 επιβεβαιωμένοι θάνατοι στο Μεξικό από τη γρίπη κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του 2014, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Υγείας της χώρας, και από αυτούς οι 290 προκλήθηκαν από τη γρίπη των χοίρων, ή το στέλεχος Α/Η1Ν1 του ιού της γρίπης…

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης συνδέεται με τον ιό AH3N2, ένα από τον τύπο Β της γρίπης και οι υπόλοιποι 22 θάνατοι από άλλα στελέχη του ιού.

Το Μεξικό είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από τη γρίπη, όπως η Βενεζουέλα, όπου περισσότεροι από 200 θάνατοι αναφέρθηκαν ήδη από τον Μάιο του 2013.

Ενώ οι αριθμοί μπορεί να φαίνονται υπερβολικοί για τον πρώτο μήνα του νέου έτους, οι εμπειρογνώμονες όμως αναφέρουν ότι η κατάσταση θεωρείται φυσιολογική αυτή την εποχή του χρόνου. Αν και πάνω από 70 θάνατοι αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου, τα κρούσματα μειώνονταν κάθε επόμενη εβδομάδα.

Αν και κάποτε ήταν αιτία συναγερμού, ο Α/Η1Ν1 θεωρείται σήμερα εποχική γρίπη, σε αντίθεση με το 2009, όταν εισήχθη για πρώτη φορά στο Μεξικό και είχε ταξινομηθεί ως πανδημία. Εκείνη την εποχή, πάνω από 70.000 άτομα στην χώρα της Λατινικής Αμερικής επλήγησαν, και περίπου 1.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη γρίπη των χοίρων

Η γρίπη των χοίρων έπληξε σκληρά τον κόσμο το 2009, και από τότε έχει γίνει η πιο κοινή μορφή γρίπης σε πολλές διαφορετικές χώρες. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC), η γρίπη των χοίρων είναι μια αναπνευστική νόσος των χοίρων που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης Α τύπου. Όπως και οι ιοί της γρίπης του ανθρώπου, υπάρχουν διάφορες υποκατηγορίες και στελέχη των ιών της γρίπης των χοίρων, και οι κύριοι ιοί της γρίπης των χοίρων που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια είναι οι εξής:

Τριπλός αναπροσαρμογέας ιού (tr) της γρίπης των Χοίρων H1N1.

TrH3N2 ιός.

TrH1N2 ιός.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ