ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ: ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ

ενωσηΟ νέος πολιτικός φορέας «ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ», στον οποίο συνιδρυτές είναι ο βουλευτής Β. Πολύδωρας, που θα είναι πρόεδρος του κόμματος, και ο Χρ, Ζώης Πρόεδρος της «Νέας ΜΕΡΑς», παρουσιάστηκε σήμερα από τους συνιδρυτές στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Ο κ. Ζώης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πολιτικού σχηματισμού επεσήμανε μεταξύ άλλων πως είναι η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα που θα απαντάει στις προκλήσεις των καιρών, θα έχει ως στόχο την αναγέννηση της πατρίδας και θα λογοδοτεί στο λαό.

Ο Χρήστος Ζώης σημείωσε πως το κάλεσμα στην πρωτοβουλία που ανέλαβε από κοινού με τον Βύρωνα Πολύδωρα δεν εξαιρεί κανέναν, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή κομματικές του καταβολές. Σημείωσε δε πως οι συνθήκες σήμερα στη χώρα είναι συνθήκες πολέμου και για αυτό η χώρα χρειάζεται ανθρώπους αποφασισμένους να δώσουν τη μάχη μαζί με τον πολίτη, δίπλα στον πολίτη, Ο κ. Ζώης τόνισε πως τα διλήμματα που τίθενται «μέσα ή έξω από το ευρώ» ή «μέσα ή έξω από την Ευρώπη» είναι ανύπαρκτα καθώς η ελληνική κυβέρνηση πια δεν αποφασίζει η ίδια αλλά εφαρμόζει έτοιμες κι αποφασισμένες έξω από την Ελλάδα πολιτικές. Τόνισε δε πως χρειάζεται «κουζουλάδα» για να δοθεί η μάχη της εθνικής ανασυγκρότησης αλλά αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί.

«Για μας είναι μία νέα φάση αγώνα. Η κρίση, οι συνέπειες των απάνθρωπων προγραμμάτων έχουν οδηγήσει όλους του έλληνες σε περιπέτειες. Πήραμε την σωστή απόφαση.  Ο στόχος που είχαμε με τη Νέα ΜΕΡΑ παραμένει: η αφύπνιση υγιών δυνάμεων και η διαμόρφωση ενός σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας» σημείωσε ο Χρήστος Ζώης ενώ έκανε λόγο για συνθήκες πολέμου τονίζοντας ότι «αυτό που ζούμε είναι συνθήκες πολέμου, με ανεργία 60% στους νέους, με συσσίτια. Η χώρα είναι ντε φάκτο προτεκτοράτο, η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί τύποις. Όλα έρχονται έτοιμα και διεκπεραιώνονται από την βουλή και παίρνουν την άγουσα για την τύποις εκτελεστική εξουσία».

«Όπως έχουν αφεθεί να εξελιχθούν τα πράγματα οι υπουργοί κάνουν τη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει κι ένας διευθυντής υπουργείου. Πρέπει να ξαναπάρουμε την πολιτική στα χέρια μας για να προσφέρουμε ελπίδα στους Έλληνες στις συνθήκες κατάλυσης της δημοκρατίας, που έχουν επιβάλει οι δανειστές της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης ενώ σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες το νέο σχήμα θα είναι έτοιμο να περιγράψει τον τρόπο και το εύρος της συμμετοχής του στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

«Θέλουμε ψήφους κι όχι βόλια» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Μέρας επισημαίνοντας με τη σειρά του ότι είναι πολύ κρίσιμη η ψήφος στις Ευρωεκλογές.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο του πολιτικού φορέα Βύρωνα Πολύδωρα τόνισε πως τους συνδέει μακρά φιλία αλλά και κοινές ανησυχίες, δηλώνοντας ικανοποιημένος για το ότι ένα «άλογο μάχης» βγαίνει στη μάχη με ορμή κι αποφασιστικότητα προς όφελος της πατρίδας και του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ