ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ

συλΣε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δύο αστυνομικοί της Λάρισας και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε), επειδή σήμερα το πρωί ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κρατούμενος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου απέδρασε την ώρα που τον μετέφεραν στα Δικαστήρια της Λάρισας, για εκδίκαση υπόθεσής του.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος μετά το πέρας της εκδίκασης κι ενώ συνοδευόταν, δεσμευμένος με χειροπέδες, από τους δύο αστυνομικούς, τους απώθησε και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα καταδιώχθηκε από τους συνοδούς του, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η ακινητοποίησή του και η σύλληψη του, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι ο αποδράσας κρατούνταν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στο Βόλο από 14-11-2012 για ληστεία κατά συναυτουργία και πώληση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών, εκτίοντας ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σε βάρος του 18χρονου αλλοδαπού και των δύο συνοδών αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόδρασης και της ελευθέρωσης κρατουμένου από αμέλεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ