ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ1Την δίκαιη φορολόγηση των μελών των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών αυτών, καθώς σήμερα φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι ως αγρότισσες, ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:

«Με αφορμή την ψήφιση των διατάξεων, που αφορούν στη φορολόγηση των αγροτών και σε συνέχεια σχετικών επιστολών του Δικτύου Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλίας και επερωτήσεων στη Βουλή, παρακαλούμε να ρυθμίσετε το θέμα της φορολόγησης του εισοδήματος που προκύπτει για τα μέλη των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών από την απασχόλησή τους στους συνεταιρισμούς αυτούς.

Πάγιο αίτημα τους είναι το εν λόγω εισόδημα να συνυπολογίζεται και να φορολογείται με τα υπόλοιπα αγροτικά εισοδήματα των μελών, ώστε να μην προκύπτει απώλεια της ιδιότητας της αγρότισσας από τη συμμετοχή της στο συνεταιρισμό.

Για την αποφυγή κατάχρησης έχει προταθεί το πλαφόν του 400πλάσιου του ανειδίκευτου εργάτη, ποσό που ισχύει και για την ασφάλισή τους στον Ο.Γ.Α.

Σημειώνεται επίσης ότι επειδή δεν υπάρχει ειδικός κωδικός το εισόδημα αυτό δηλώνεται στο 507 (ελεύθ. επαγγέλματα) με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται αγρότισσες παρόλο που αυτή είναι η φιλοσοφία και η δραστηριότητα των συνεταιρισμών.

Είμαστε σίγουροι, ότι θα κατανοήσετε το δίκαιο και επείγον του αιτήματός τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ