ΤΟ ΤΕΕ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

teeΗμερίδα με θέμα «Φορέας Διαχείρισης Υδατικών Πόρων- Μια απαραίτητη εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία αλλά και αναγκαία προϋπόθεση για την διαφύλαξη της οικολογικής ισορροπίας», διοργανώνει το ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ώρα 6 μμ, στα γραφεία του στη Λάρισα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την συμμετοχή του ΓΕΩΤΕΕ/Παράρτημα Κεντρ. Ελλάδος, της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ).

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν:

– Η αναγκαιότητα δημιουργίας φορέων διαχείρισης κατά υδατικό διαμέρισμα.  Οι λόγοι που εμποδίζουν τον εξορθολογισμό.  Οι εμπειρίες από άλλες χώρες.

– Η ιστορική εξέλιξη του θέματος της διαχείρισης των υδατικών πόρων και η καταγραφή της παρούσας κατάστασης στην Ελλάδα.

– H Διαχείριση Υδάτων στη Θεσσαλία.  Καλλιέργεια κλίματος και μέθοδοι συνεργασίας ανάμεσα στους χρήστες.

– Προτάσεις για νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την λειτουργία του φορέα καθώς και εμπειρίες και μοντέλα άλλων χωρών.

– Το νερό ως δημόσιο αγαθό και οι κίνδυνοι ιδιωτικοποιήσεων.

– Η παραγωγή ενέργειας από υδατικούς πόρους, η σημασία των υδροηλεκτρικών έργων στην άσκηση υδατικής πολιτικής και  η ανάγκη συνδιαχείρισής τους με τους υπόλοιπους χρήστες.

Πέραν των εισηγήσεων που θα παρουσιάσουν ειδικοί επιστήμονες, σε στρογγυλό τραπέζι έχουν προσκληθεί οι Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχοε Ρεθύμνου- πρόεδροε ΕΔΕΥΑ, Νικόλαος Δέρκας,  σναπληρωτής καθηγητής-πρόεδρος του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σπύρος Παπαγρηγορίου, πολιτικός μηχανικός  Περιβάλλοντος και Γ. Μαρκινός, γεωπόνος, καλλιεργητής, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ