O ΛΑΡΙΣΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Η Κοινότητα Οικονομικής Αλληλεγγύης allwin συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς τις διεργασίες για να επιτευχθεί ο στόχος που έβαλαν πολίτες της Λάρισας εθελοντικά και δεν είναι άλλος από τη δραστηριοποίηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Λάρισα.

Μάλιστα από την Δευτέρα 3/2 ξεκίνησε η προσπάθεια,  “Αγαπάμε το παιδί – Στηρίζουμε «Το Χαμόγελο του παιδιού” με στόχο να ενεργοποιήσει φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες της Λάρισας ώστε να γίνει εφικτή η υλοποίηση κάποιων δράσεων του Οργανισμού για τα παιδιά της περιοχής.

Στην Κοινότητα Οικονομικής Αλληλεγγύης allwin ανατέθηκε, από “Το χαμόγελο του παιδιού”, η διοργάνωση κάθε δραστηριότητας που αφορά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από εθελοντές και χορηγούς. Επίσης, ανέλαβε να στηρίξει επικοινωνιακά και χορηγικά κάθε μελλοντική δράση του Οργανισμού στη Λάρισα. Τις δραστηριότητες αυτές συντονίζει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της allwin Φώτης Βακιρτζηδέλης ο οποίος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους υπεύθυνους του οργανισμού..

Ήδη έγιναν οι πρώτες κινήσεις με αποτέλεσμα κάτι παραπάνω από αισιόδοξο.

-Καταγράφονται οι εθελοντές και γίνονται συγκεντρώσεις γνωριμίας και ενημέρωσης τους. Δημιουργήθηκε ομάδα πολιτών που συνδράμουν στον σκοπό εθελοντικά.

-Έχει προγραμματισθεί μια σειρά επαφών με επιχειρηματίες της πόλης (ήδη έγιναν οι πρώτες) με στόχο να βρεθούν χορηγοί που θα στηρίξουν ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του όλο το εγχείρημα.

Ήδη βρέθηκε χορηγός που παραχωρεί χώρο περίπου 140 τ.μ. για τη λειτουργία κάποιων δράσεων του οργανισμού στη Λάρισα. Πρόκειται για τον επιχειρηματία (ιδιοκτήτη του Restaurant Ματύλλη) Αλέξη Καλέση.

-Γίνονται επαφές με φορείς που θα υποστηρίξουν τις δράσεις του οργανισμού. Μετά από πρόταση του προέδρου της ΑΕΛ Γιώργου Νάκα να στηρίξει η ΑΕΛ την προσπάθεια αυτή έγιναν οι πρώτες κινήσεις. Στην συνάντηση των ανθρώπων της ΑΕΛ με τους δημοσιογράφους ο Φώτης Βακιρτζηδέλης ενεργώντας για λογαριασμό της allwin πρότεινε να μπει το σήμα του οργανισμού στη στολή των βισσυνί, «μεταφέροντας μήνυμα στήριξης για τα παιδιά σε ανάγκη».

Η πρόταση έγινε αμέσως δεκτή τόσο από τους ανθρώπους της Διοίκησης όσο και από τα μέλη της επιτροπής ποδοσφαίρου. Το γεγονός αυτό έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τα στελέχη του Οργανισμού που θεώρησαν τιμή να έχουν υποστηρικτή μια ομάδα με το βάρος και την ιστορία της ΑΕΛ και μένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες (άδεια της ΕΠΟ) για δούμε το λογότυπο «Μεταφέρω μήνυμα για Το Χαμόγελο του παιδιού» στην στολή των παικτών της ΑΕΛ. Μάλιστα οι άνθρωποι της Λαρισινής ομάδας θέλησαν να προσφέρουν και πιο ουσιαστικά και έτσι ο Φώτης Βακιρτζηδέλης άρχισε σειρά επαφών με την Υπεύθυνη marketing της ΑΕΛ κ. Δήμητρας Βασιλάκου ώστε κάποια δράση του οργανισμού να ενταχθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της ΑΕΛ.

Όλα αυτά θα επισημοποιηθούν στις 27 Φεβρουαρίου που θα έρθει στην Λάρισα ο πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του παιδιού” κ. Κώστας Γιαννόπουλος. Την ημέρα εκείνη έχουν προγραμματιστεί ένα γεύμα με Λαρισαίους επιχειρηματίες και συνάντηση με τους Λαρισαίους Εθελοντές που προτίθενται να στηρίξουν τον οργανισμό.

Για όλα αυτά ο Διευθυντής της Κοινότητας Οικονομικής Αλληλεγγύης allwin κ. Στέλιος Μποχώρης είπε:

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που ο Εθελοντικός Οργανισμός  “Το χαμόγελο του παιδιού” μας τιμά με την εμπιστοσύνη του και δέχεται την βοήθεια μας στην οργάνωση και την προώθηση των δράσεων που γίνονται στην πόλη μας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι της allwin έχουμε θέσει εθελοντικά τον εαυτό μας στην υπηρεσία του οργανισμού. Αλλά νιώθουμε περήφανοι και γιατί όλη η Λάρισα συμμετέχει ενεργά στην στήριξη του. ΜΜΕ, φορείς και πολίτες  ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα μας. Μετά την επιτυχία του Χριστουγεννιάτικου Bazaar βάλαμε σαν στόχο την υλοποίηση της επιθυμίας εκατοντάδων συμπολιτών μας. Τη στήριξη του οργανισμού στην περιοχή της Λάρισας. Αυτό όμως μας δημιουργεί και μια τεράστια ευθύνη. Να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι στην πρωτοβουλία αυτή που αναλάβαμε. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ούτε η allwin, ούτε η μεγάλη Κοινότητα των μελών μας, ούτε η ομάδα εθελοντών που δημιουργήθηκε είμαστε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Απλά ο καθένας μας θέτει εθελοντικά τον εαυτό του στις δράσεις του Οργανισμού ο οποίος και αποφασίζει για αυτές. Κανείς μας δεν έχει εμπλοκή με οικονομικά θέματα και με λήψη αποφάσεων. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Η Κοινότητα Οικονομικής Αλληλεγγύης allwin θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στα μέλη της όσο και στην τοπική κοινωνία με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Κάνω ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους να σταθούν αρωγοί στο έργο του οργανισμού που το μέγεθος του μόνο σεβασμό και δέος προκαλεί.»

Οι δράσεις του Εθελοντικού Οργανισμού “Το χαμόγελο του παιδιού” είναι:

Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056  – 116000 Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά – Amber Alert Hellas – Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης – Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά – Τα σπίτια μας – Στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης – Στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας – Δημιουργική απασχόληση στα Νοσοκομεία Παίδων – Κινητές Ιατρικές Μονάδες – Προληπτική Ιατρική – Ενημέρωση γονέων παιδιών και εκπαιδευτικών – Καταγγελίες για παιδιά θύματα κακοποίησης-παραμέλησης – Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων – Επιτόπιες παρεμβάσεις – Κοινωνική & συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών & οικογένειας – Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την εξαφάνιση και εκμετάλλευση παιδιών – Παράλληλες δράσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ