ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ “ΑΓΟΡΑΙΟΝ”

Δεν μπορούν να παραδώσουν τις άδειες των οχημάτων τους λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αφού λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ δεν μπορούν να παραδώσουν τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, ζητούν ιδιοκτήτες “ΑΓΟΡΑΙΟΝ”, υποστηρίζοντας ότι αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση θα οδηγηθούν ακόμη και στη φυλακή λόγω χρεών.

Μάλιστα ιδιοκτήτης “ΑΓΟΡΑΙΟΝ” εκφράζοντας και συναδέλφους του έστειλε επιστολή στον κ. Αγοραστό στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Για να μην φτάσουμε ποτέ στη σημερινή άθλια κατάσταση πριν από 2 χρόνια είχαμε κάνει ένα αγώνα όλα  τα ΑΓΟΡΑΙΑ ταξί της Ελλάδας αλλά και της περιφέρειας μας ,έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργούμε σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου. Σας είχαμε θέσει ότι έαν δεν γίνει αυτό ,πολύ σύντομα θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε το λειτούργημα που επιτελούμε.

Ήρθε λοιπόν η ημέρα να συμβεί αυτό ,(όπως είχαμε προβλέψει) και πριν λίγες μέρες προσπαθήσαμε μερικοί ιδιοκτήτες ΑΓΟΡΑΙΩΝ να παραδώσουμε τις άδειες ταξί και πινακίδες  που κατέχουμε πίσω στη περιφέρεια (Μηχανολογικό). Η πώληση είναι αδύνατη όπως γνωρίζετε λόγω της κρίσης που έχει η πατρίδα μας.

Το νομοθετικό πλαίσιο όμως δεν επιτρέπει να γίνει αυτή κίνηση έκ´ μέρους μας, διότι για να πραγματοποιηθεί ,θα πρέπει πρωτίστως να έχουμε εξοφλήσει όλες τις καθυστερημένες εισφορές που οφείλουμε στον ΟΑΕΕ. Οι περισσότεροι κάτοχοι ΑΓΟΡΑΙΩΝ (και όχι μόνο ) οφείλουμε στο ταμείο πάνω από πέντε χρόνια εισφορών, και αν, είναι αδύνατο να πληρωθούν οι τρέχουσες εισφορές ,φανταστείτε πόσο αδύνατη ειναι η αποπληρωμή του!

Με την παράλογη αυτή λογική το χρέος συνεχώς θα αυξάνεται κάθε μήνα, και η αποπληρωμή του θα είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να βρεθούμε κατηγορούμενοι ενώπιον δικαστηρίων. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ΑΓΟΡΑΙΩΝ δουλεύουν σε άλλες εργασίες ,τα αυτοκίνητα ειναι ακινητοποιημένα και λόγω των χρεών προς το ταμείο, δεν μπορούν να απαλλαγούν από αυτό, και κάθε μήνα το χρέος αυξάνετε μαζί με όλες τις προς αυξήσεις λόγω καθυστερήσεων καταβολής, που αγγίζει σχεδόν 23% τον χρόνο.

Εάν σήμερα ξεκινήσαμε 3 ιδιοκτήτες, μετά από λίγο καιρό θα ακολουθήσουν σχεδόν όλα τα ΑΓΟΡΑΙΑ στα χωριά, λόγω μηδενικού έργου.  Σας εκλιπαρούμε να μας βοηθήσετε, και θέσετε το θέμα στη κυβέρνηση ,διότι είμαστε ο μοναδικός κλάδος ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που δεν μπορεί να διακόψει την λειτουργία του εάν χρωστάει εισφορές. Κάθε δίμηνο που περνά χρεωνόμαστε επιπλέον από 500-950€ συν τις προσαυξήσεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ