ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

agrotes2 (Αντιγραφή)Ενα ηχηρό μήνυμα έστειλαν σήμερα από τον κόμβο της Νίκαιας στην κυβέρνηση χιλιάδες αγρότες, εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι και συνταξιούχοι οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και με την παρουσία τους και τα συνθήματά τους απαίτησαν άμεση αλλαγή της καταστροφικής, όπως τη χαρακτήρισαν, πολιτικής.

agrotes4 (Αντιγραφή)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, κόβοντας ουσιαστικά την Ελλάδα στα δύο, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δημιουργούν μια πλατιά λαϊκή συμμαχία ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, των απολύσεων, του ξεκληρίσματος του αγροτικού κόσμου, της άλωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της  κατεδάφισης της δημόσιας υγείας και παιδείας.

agrotes5 (Αντιγραφή)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα με μπροστάρηδες του αγρότες ξεκαθάρισαν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα βασικά τους αιτήματα.

agrotes3 (Αντιγραφή)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο σημερινό συλλαλητήριο παραβρέθηκαν οι βουλευτές Λάρισας Η. Διώτη, Δ. Γελαλής και Γ. Λαμπρούλης, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Σχεδίου Β’, στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΕΚ Λάρισας, απολυμένοι καθηγητές και στελέχη του δ.σ. της ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι σωματείων και Εργατικών Κέντρων από όλη τη Θεσσαλία.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Δυναμικό ήταν το “παρών” που έδωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., τόσο με τη φυσική τους παρουσία όσο και με την παρουσία αρκετών φορτηγών που παρατάχθηκαν παραπλεύρως της εθνικής και κόρναραν συνεχώς δίνοντας τόνο στο συλλαλητήριο.

Εξάλλου σήμερα στη Λάρισα υπήρξε συνεδρίαση της ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσιάς Χρήσης καθώς και ο συγκεκριμένος κλάδος βαίνει προς κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Τζιμουράγκας, σήμερα και οι δέκα ομοσπονδίες του κλάδου μεταφορών πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τρίτη καθώς έχουν «κλειστεί» συναντήσεις αύριο το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών και την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών. Ανάλογα με την πορεία των συναντήσεων αυτών θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις με τον κλάδο πάντως να προσανατολίζεται σε απεργία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ