ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ: ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ “ΒΟΜΒΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

ΧΩΜΑΤΕΡΗ1 (Αντιγραφή)Μόνο τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση προκαλεί σε όσους τυχαίνει να περνούν δίπλα από χώρους γύρω από τον Τύρναβο, οι οποίοι παραπέμπουν σε άλλες εποχές και θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες, στις οποίες η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος είναι άγνωστες λέξεις.

Πρόκειται για ανεξέλεγκτες χωματερές που έχουν δημιουργηθεί, αναμφισβήτητα με την ανοχή της δημοτικής αρχής, η οποία δεν έχει την ευθιξία να μπει στον κόπο να τις καθαρίσει και να τις κλείσει.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ2Το τί μπορεί να δει κανείς σε αυτές τις ανεξέλεγκτες χωματερές δεν περιγράφεται. Κουφάρια πεθαμένων ζώων, σε κοινή θέα, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται, για την υγεία ανθρώπων, πουλιών και ζώων, λάστιχα αυτοκινήτων, σκουπίδια, πλαστικά μη αποδομήσιμα, χρώματα και χημικά, και ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.

 

ΧΩΜΑΤΕΡΗ3Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, δεν θέλει ούτε μπορεί να ασχοληθεί με την αντιμετώπισή του και έτσι η ταμπέλα απαγορεύονται σκουπίδια που υπάρχει σε μία από αυτές τις χωματερές μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να εκληφθεί.

Ομως επειδή η δημοτική αρχή είναι και αδιάφορη και ανίκανη, μήπως ήλθε η ώρα να επέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης, της διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας, οι ελεγκτές περιβάλλοντος και οι Εισαγγελείς;

Πότε επιτέλους θα αναγκάσουν τους ανεύθυνους τοπικούς άρχοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους;

ΧΩΜΑΤΕΡΗ4Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές οι χωματερές είναι βόμβα για τη δημόσια υγεία, τον υδροφόρο ορίζοντα και γενικά το περιβάλλον;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ