ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΒΕΡΩΦ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕ@Σ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΙΑΜΑΝΚοινωνοί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι της συνοικίας Αβέρωφ έγιναν τα στελέχη της “νέ@ς Λάρισας”, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην περιοχή.

Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη συνοικία αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των υπέρογκων χρεών από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε θηλιά λόγω της οικονομικής κρίσης. Οπως ανέφεραν μάλιστα καταστηματάρχες, τα τέλη που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα αποτελούν πάγια δαπάνη για τα καταστήματά τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταποδοτική σχέση, λόγω της γενικότερης πτώσης του τζίρου.

Τα προβλήματα αυτά εντείνονται ακόμη περισσότερο από το αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί στην περιοχή, λόγω και του ελλειπούς φωτισμού. Κλοπές και φθορές έχουν γίνει συχνό φαινόμενο, το οποίο σχετίζεται σε ένα βαθμό και με τη γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει η περιοχή. Η πλατεία μιας συνοικίας στερείται του απαραίτητου φωτισμού, οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση οδηγούς και κατοίκους, ενώ και η καθαριότητα αποτελεί μείζον θέμα για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα στελέχη της “νέ@ς Λάρισας” προσκάλεσαν τους δημότες της συνοικίας να λάβουν ενεργά μέρος στο ανοιχτό ιδρυτικό συνέδριο της Δημοτικής Κίνησης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και να συνδιαμορφώσουν, μέσα από τις προτάσεις που θα καταθέσουν, τους αναπτυξιακούς άξονες για τον δήμο Λαρισαίων της επόμενης δεκαετίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ