ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑ

NASI (Αντιγραφή)Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά η πρωτοβουλία του Εκτ, Νασιώκα, να δημιουργήσει μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη που θα διεκδικήσει το δήμο Λαρισαίων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο ίδιος ο κ. Νασιώκας και τα μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας

που στηρίζουν τη δημιουργία αυτής της νέας ανεξάρτητης παράταξης, στις 10 Μαρτίου θα γίνει στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας η ιδρυτική συνέλευση, θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί η οργανωτική προσπάθεια.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους το μέλος της επιτροπής Νίκος Μπλάνας, σημείωσε ότι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ο Έκτορας Νασιώκας δρομολογούσε μία νέα πορεία στα προεκλογικά δεδομένα για το Δήμο Λαρισαίων. Άτομα της πόλης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για τη δημιουργία μιας νέας κίνησης και συμμετείχαν στη δημιουργία της επιτροπής πρωτοβουλίας για ένα νέο ξεκίνημα, έξω από κομματικούς εναγκαλισμούς και συντεχνιακές νοοτροπίες.

«Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι να συστρατευθούμε με όλους τους συμπολίτες μας που ασπάζονται τις ίδιες με εμάς ανησυχίες για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνία μας. Είμαστε άνθρωποι ενεργοί, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στον τόπο αυτό. Έχουμε βιώσει όλη την εξέλιξη του τόπου μας με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, με όλα τα προτερήματα και τις αδυναμίες του. Ζήσαμε την εξέλιξή του, τη μεγέθυνση, την ανάπτυξη, αποτελώντας κομμάτι της πόλης, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, συζητώντας τις αγωνίες μας, τα όνειρα μας για την πόλη αυτή. Άνθρωποι απλοί, δημιουργικοί, που αγαπάμε την πόλη που μας μεγάλωσε και μας ανέδειξε κοινωνικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά. Άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογιών και πολιτικών πεποιθήσεων, σε κοινό δρόμο ωστόσο, στην κοινωνική μας ζωή, με αντιπαραθέσεις δημιουργικές, με σεβασμό στις αξίες της δημοκρατίας και του ουμανισμού. Σ’ αυτόν το δρόμο, στη θέση μας, μπορούν να είναι χιλιάδες Λαρισαίοι. Τους καλούμε λοιπόν να μας πλαισιώσουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να πρωταγωνιστήσουν, να οικοδομήσουμε την παράταξή μας».

Παράλληλα τόνισε ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τη χώρα και το λαό απαιτείται μια νέα στροφή στη διοίκηση του Δήμου για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων.

«Κέντρο μας και πάνω από όλα η δημιουργία ενός Δήμου αλληλέγγυου, δεύτερο σπίτι για όλους τους πολίτες, στήριγμα στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας, πέραν οιασδήποτε διαφοράς μας σε πολιτιστικό, θρησκευτικό, επαγγελματικό, κοινωνικό επίπεδο. Σήμερα, οι αρχές της Ελευθερίας, Ισότητας και Αλληλεγγύης είναι επίκαιρες παρά ποτέ. Επιθυμούμε ένα Δήμο με έντονο κοινωνικό πρόσωπο, μια διαχείριση διαφανή και χρηστή, μια πόλη, άξια πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, φάρος για τις υπόλοιπες πόλεις και κωμοπόλεις της Θεσσαλικής γης, μια πόλη εξωστρεφή, πολυπολιτισμική, ανοικτή. Μια πόλη φιλική στον πολίτη, αποτελεσματική στις δράσεις της, με έμφαση στη συντήρηση και βελτιστοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στη χρήση των νέων τεχνολογιών, τόσο προς όφελος του πολίτη, όσο και στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων που είναι πλέον σε ανεπάρκεια».

Όπως υποστήριξε ο δρόμος για την επίτευξη των παραπάνω στόχων απαιτεί μια δυναμική συμμετοχή των πολιτών, εκείνων των πολιτών που ασπάζονται, σέβονται και αποδέχονται τις αρχές της νέας κίνησης.

«Από σήμερα, οι προσπάθειες μας εντατικοποιούνται με σκοπό την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας, την επεξεργασία θέσεων και ρεαλιστικών προτάσεων για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Πέραν των προσωπικών επαφών που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν οι ίδιοι σε επαφή μαζί μας, τόσο μέσω των κλασσικών μέσων επικοινωνίας, όσο και μέσω των νέων τεχνολογιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης», υπογράμμισε.

Με δεδομένο ότι στις 10 Μαρτίου θα υπάρξει η ιδρυτική συνέλευση τα μέλη της επιτροπής προωτοβουλίας κάλεσαν όλες τις Λαρισαίες και όλους τους Λαρισαίους να βρίσκονται εκείνη τη Δευτέρα στο ΔΩΛ.

«Να φτιάξουμε όλοι μαζί την νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη. Μια παράταξη συναίνεσης, συνεννόησης και συνεργασίας, ένα κίνημα για την αυτοδιοίκηση στην πόλη μας. Ακόμη καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά από σήμερα στις επιτροπές που ήδη έχουν δημιουργηθεί και άρχισαν να εργάζονται για την επεξεργασία των θέσεων και δράσεών μας.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους νέους ανθρώπους, τις νέες και τους νέους της πόλης μας, τους ανθρώπους που βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τη σκληρή σημερινή πραγματικότητα να έρθουν και να πρωταγωνιστήσουν σήμερα στη δημιουργία της νέας παράταξης και αύριο, με τη στήριξη του λαρισαϊκού λαού, να αγωνιστούν να αλλάξουν τη μοίρα τους αλλάζοντας πρώτα τα πράγματα στην πόλη μας», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ