ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

kdbm (Αντιγραφή)Ο Δήμος Κιλελέρ και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης – Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλελέρ, στο οποίο θα υλοποιηθούν, το αμέσως προσεχές διάστημα, εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικότητας, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης συνοδευόμενη από μία φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα υλοποιηθούν στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κιλελέρ βάσει του αριθμού των σχετικών αιτήσεων, αφορούν στα εξής θεματικά παιδία:
Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον
Νέες Τεχνολογίες
Γλώσσα και Επικοινωνία
Ξένες Γλώσσες
Πολιτισμός και Τέχνη
Τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλελέρ συζήτησαν πρόσφατα με τον Δήμαρχο, κ. Ρίζο Κομήτσα, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του Κέντρου, κ. Γιάννη Σισκόπουλος και η υπεύθυνη οργάνωσης, κ. Αθανασία Ρουπακιά.

Ο δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες να πλαισιώσουν τα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: « Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσα από τα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, που θα λειτουργήσει στον Δήμο μας, όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη γνώση, που δεν είχε ηλικία ούτε και όρια.

Τα αντικείμενα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν κάποια ξένη γλώσσα, να εξοικειωθούν με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, να γνωρίσουν σημαντικά στοιχεία για την οικονομία και την αγορά, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την τέχνη αποκτώντας εφόδια, χρήσιμα και χρηστικά στην καθημερινότητά τους».

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Κιλελέρ (Λόρδου Βύρωνος και Μιαούλη, Νίκαια – Παλαιό Δημαρχείο από την Τετάρτη 12/2/2014 έως και την Παρασκευή 21/2/2014, καθημερινά 12:00 έως 15:00, καθώς και στα τηλέφωνο 2410-921214 ή στο email: kdvmkileler@gmail.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ