Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΠΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Από μηδενική βάση  θα εξεταστούν οι προσλήψεις των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα με τα πιστοποιητικά, ιδίως ως προς την ικανότητα στρατιωτικής θητείας και σωματικής ικανότητας, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

«Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σε αυτό το διαγωνισμό υπήρξαν πολλά προβλήματα και γι΄ αυτό τα δικαιολογητικά, όλα θα εξεταστούν από μηδενική βάση» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών, στη Βάση Απογραφής είναι 3.905 υπάλληλοι που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα. Από αυτούς, έχουν ήδη αποχωρήσει 1.646 υπάλληλοι λόγω έκδοσης απορριπτικής απόφασης.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και -όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης- οι υπάλληλοι αυτοί που θα αποχωρήσουν με τις δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων.

Εκτεταμένα προβλήματα διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών (ΣΕΕΔ) και ως προς την τήρηση του ωραρίου.

Ενδεικτική η περίπτωση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που δεν είχε θέσει σε εφαρμογή σύστημα τήρησης ωραρίου ενώ προβλήματα διαπιστώθηκαν και στις υπερωρίες. Στο υπουργείο Εσωτερικών, εντοπίστηκαν περιπτώσεις υπαλλήλων που έλειπαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους για μήνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ