“ΝΑΙ” ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Από τη θέση της νέας Δημοτικής Αρχής Λάρισας θα στηρίξουμε απόλυτα την πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για τη δημιουργία Υπεραγοράς (Open Mall)  στο Κέντρο της Λάρισας. Η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει όχι μόνο να στηρίζει, αλλά να συνδιαμορφώνει κιόλας ανάλογες υγιείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Τη δήλωση αυτή έκανε η αντιπεριφερειάρχης και υποψήφια δήμαρχος Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την εξελισσόμενη πρωτοβουλία των δυο πιο πάνω εμπορικών φορέων και του υπ. Ανάπτυξης να μετατρέψουν το εμπορικό Κέντρο της πόλης σε έναν απέραντο ανοιχτό χώρο, όπου δεν θα συντελούνται μόνο εμπορικές πράξεις, αλλά και πολιτιστικά δρώμενα ενώ θα διαμορφωθούν χώροι για πραγματική αναψυχή και επαφή μεταξύ των κατοίκων της πόλης.

«Αυτές είναι πράγματι οι πρωτοβουλίες που θέλουμε και που μπορούν να δώσουν προοπτικές στην αγορά της Λάρισας. Και θα τις στηρίξουμε απόλυτα όχι μόνο στο στενό, αλλά και στον ευρύτερο πυρήνα του Κέντρου της πόλης», δήλωσε χαερακτηριστικά η κα Ρένα Καραλαριώτου.

Ειδικότερα η υποψήφια δήμαρχος τόνισε σε δήλωση της για το θέμα :

«Για μας δεν τίθεται  ζήτημα μόνο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που είναι πολύ θετική. Αλλά θα πρέπει όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή, έμποροι, κάτοικοι, ιδιοκτήτες, να σκεφτούμε έναν άλλο τρόπο λειτουργίας του εμπορικού κέντρου της πόλης, σε νέα σύγχρονα πρότυπα.

Το εμπορικό κέντρο σήμερα υποφέρει. Εκτός από τη δεδομένη οικονομική κρίση, η κατάσταση που επικρατεί στους πεζοδρόμους αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας δεν είναι αυτή που της αρμόζει . Φυσικά αυτό αποβαίνει σε βάρος των καταστημάτων. Το εμπορικό κέντρο δεν είναι πια ελκυστικό και λειτουργεί με όρους περασμένων δεκαετιών τη στιγμή που  όλες οι σύγχρονες πόλεις του κόσμου προχωρούν σε σοβαρούς εκσυγχρονισμούς. Επί πλέον, σε κρίσιμες περιόδους όπως λ.χ οι γιορτές, ο Δήμος πρεπει να εξασφαλίζει κίνηση για τα μαγαζιά μας, και όχι να  δημιουργεί ανταγωνιστικούς πόλους όπως λ.χ στη Νεάπολη. Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε πολιτική στήριξης του εμπορικού κόσμου.

Η δημιουργία της ανοιχτής Υπεραγοράς είναι μια θετική πρόταση που θα πρέπει να υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση να συμφωνεί και ο εμπορικός κόσμος της πόλης τον οποίο και αφορά πρωτίστως. Ως Δημοτική Αρχή, θα στηρίξουμε στην πράξη και με έργα την  υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας γιατί είναι καλό για τη  οικονομία της πόλης. Επί πλέον θα εγγυηθούμε την εύρυθμη λειτουργία της και θα συμβάλλουμε και στο πολιτιστικό κομμάτι ενεργοποιώντας όλες τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιοχής μας. Η Λάρισα πρέπει να ξαναγίνει η αξιοζήλευτη αγορά που θα έλκει κόσμο από όλη τη Θεσσαλία, από όλη την Κεντρική Ελλάδα  ένας πραγματικός πολυχώρος για αγορές, διασκέδαση, ανθρώπινη επαφή, για παιδικό παιχνίδι.

Από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη είχαμε πάντα άριστη συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Προσπαθήσαμε να τον στηρίξουμε σε όλα τα ζητήματα. Δώσαμε μαζί μάχες για κρίσιμα θέματα . Συνδιοργανώσαμε εκδηλώσεις στήριξης στις εορταστικές περιόδους και οι Υπηρεσίες μας έδωσαν λύσεις για κάθε πρόβλημα που προέκυπτε και μπορούσαμε να συμβάλλουμε θετικά.

Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με τη διοίκηση  του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και θα έχουμε την ευκαιρία να καταθέσουμε πλήρεις και συγκεκριμένες προτάσεις του Συνδυασμού μας για την αναζωογόνηση του Εμπορικού Κέντρου Λάρισας.

Στη νέα αρχή που πρέπει να κάνει η πόλη, στη νέα περίοδο που θα εγκαινιάσουμε μετά τις εκλογές, οι έμποροι, από τα πιο ζωντανά κομμάτια της Λάρισας πρέπει και είναι σε πρωταγωνιστικό ρόλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ