Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΡΩΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Ανακοίνωση της Δικηγορικής Παρέμβασης Λάρισας

μπασδεκηΤην Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Πρόκειται για τις πλέον κρίσιμες εκλογές αναφορικά με το μέλλον του επαγγελματία δικηγόρου, την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του.

Η περίοδος που διανύουμε είναι μια εποχή κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά και κοινωνικής. Μια εποχή κρίσης των θεσμών αλλά και περίοδος μεταρρυθμίσεων.

Σε αυτό το περιβάλλον, όπου το επάγγελμα του δικηγόρου πλήττεται βάναυσα και οδηγείται στον αφανισμό, η Δικηγορική Παρέμβαση Λάρισας επιχειρεί να συμβάλλει ενεργά στην άρση των αδιεξόδων και στη διαμόρφωση θέσεων για την ουσιαστική βελτίωση του λειτουργήματος.

Η παρέμβαση μας είναι πολυσυλλεκτική σε πρόσωπα, προτάσεις και ιδέες. Είναι μια παρέμβαση που δίνει βήμα στους νέους δικηγόρους, που υπερασπίζεται τη μαχόμενη δικηγορία, που ενεργοποιεί τη συμμετοχή όλων των μελών . Ζούμε το παρόν και το παρόν απαιτεί συνεργασίες, εργατικότητα και συνεννόηση. Θεωρούμε πως μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα πως μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στην άρση των αδιεξόδων και στη διαμόρφωση θέσεων για την ουσιαστική βελτίωση του λειτουργήματος.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, μέλη που προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε στερεότυπα του παρελθόντος, δογματισμούς και κομματικούς διαχωρισμούς και ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε μια ύστατη προσπάθεια ο Σύλλογος να αποκτήσει και πάλι τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε, εκείνον του αρωγού και του συμπαραστάτη του δικηγόρου.

Μάχιμοι Δικηγόροι, όλων των ηλικιών, όλων των τάσεων και των πεποιθήσεων λειτουργώντας συλλογικά και γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως δικηγόροι, συντάξαμε ένα πρόγραμμα ικανό να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις των καιρών.

Η κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος μας απαιτεί να εγκύψουμε με  σοβαρότητα και κριτική ματιά στα προβλήματα και όχι να προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε την πραγματικότητα.

Τα επιχειρήματα διαφορετικής συνδικαλιστικής προσέγγισης και η κριτική σε πολιτικές και πεπραγμένα δεν μπορεί να βαφτίζονται «ισοπεδωτικός λόγος», «μηδενισμός» και «εμπάθεια».

Παλεύουμε λοιπόν για ένα σύλλογο που βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των νομικών και που ταυτόχρονα μάχεται για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως δικηγόροι, τα οποία επηρεάζουν την πρακτική άσκηση του επαγγέλματός μας και την ποιότητα ζωής μας ευρύτερα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας έχει μακρά ιστορία και παράδοση.

Θέλουμε να έχει και μέλλον.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Οι προγραμματικές μας θέσεις χωρίζονται σε πέντε θεματικές ενότητες:

Α) Λειτουργία των οργάνων

Β) Θέματα καθημερινότητας

Γ) Ασφαλιστικά Ταμεία

Δ)Νέοι Δικηγόροι

Ε) Προάσπιση του Δικηγορικού Λειτουργήματος

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ