ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Αντιγραφή)O Δήμος Φαρσάλων, το Ινστιτούτο Καταναλωτών Θεσσαλίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, ημερίδα με θέμα «Αγρότες, κτηνοτρόφοι, έμποροι και υπερχρεωμένοι πολίτες σε κρίση. Υπάρχει λύση;»

Κύριοι ομιλητές ήταν o Πρόεδρος ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βασίλειος Κόκκαλης, ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτριος Αδάμ και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων Δημήτριος Γακόπουλος.

Την ενημερωτική ημερίδα συντόνισε η γεωπόνος του Δήμου Παρασκευή Καλφούντζου.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την οργάνωση της με πρωτοβουλία του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας – μια τόσο σημαντική εκδήλωση που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στην πόλη μας. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα του ότι τα αποτελέσματα της ημερίδας θα αποτελέσουν ένα γόνιμο πεδίο για την εξεύρεση λύσεων των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 2.jpg (Αντιγραφή)Ο Πρόεδρος  ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  Βασίλειος Κόκκαλης ανέπτυξε το θέμα « Η υπερχρέωση των φυσικών προσώπων ως κοινωνικό φαινόμενο. Τρόποι αντιμετώπισης» αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στους εμπόρους – ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιωτικούς  και  δημόσιους υπαλλήλους, στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ενημέρωσε το κοινό  για το ρόλο και τις δράσεις του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας το οποίο παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές στα μέλη του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτριος Αδάμ στην εισήγησή του με θέμα «Οικονομική Κρίση στην αγορά, οι παρενέργειές της και το μέλλον στο οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολυσύνθετη πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται  σήμερα αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες και κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου να  μεταφέρουν τις  απόψεις  και  τις  προτάσεις  τους   για  τους  κλάδους  στους  οποίους  δραστηριοποιούνται, να   συμμετέχουν ενεργά  στις  δράσεις και να  κάνουν  χρήση  των  υπηρεσιών  του  Επιμελητηρίου.

Ακολούθησε η εισήγηση του  Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων Δημητρίου  Γακόπουλου με θέμα «Η κρίση στην επιχειρηματικότητα. Η μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη και από τα λόγια στα έργα» κατά την οποία εξέφρασε την αγωνία εκατοντάδων φαρσαλινών συναδέλφων για τον ολοένα διευρυνόμενο κύκλο της ύφεσης στον οποίο έχει εισέλθει η φαρσαλινή και γενικότερα η ελληνική αγορά, τα προβλήματα που δημιουργεί το παρεμπόριο, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των τοπικών προϊόντων και  της φαρσαλινής αγοράς και πρότεινε την  άμεση συνεργασία με το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό και διαλογική συζήτηση κατά την οποία οι νομικοί σύμβουλοι του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας Άγγελος Γιουρέλης και Χαρίσιoς Ντούμος πρόσφεραν χρήσιμες απαντήσεις.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαμπανίκας και Χριστόδουλος Παπαγεωργίου,  Δημοτικοί  Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων, αγρότες κ.α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ