ΜΕ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΚΑΜΠΥΛΩΤΑ ΚΙΝΗΤΑΑν συγκρίνει κανείς το τηλέφωνο στην τσέπη του με το μοντέλο πριν από αυτό, τότε μάλλον δεν θα δει πολλές αλλαγές. Ίσως ένα πιο γρήγορο επεξεργαστή και μια μεγαλύτερη οθόνη, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Φέτος, μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι στα σκαριά: τηλέφωνα με κυρτή οθόνη…

Με την πρώτη ματιά, οι καμπυλωτές OLED οθόνες μπορεί να μοιάζουν να είναι μόνο ένα απλό κόλπο μάρκετινγκ. Όμως, σύμφωνα με τον Raymond Soneira, αναλυτή που ειδικεύεται σε οθόνες, μια κοίλη οθόνη μεγεθύνει διακριτικά το πρόσωπο του χρήστη, πράγμα που μειώνει την αντηλιά. Με λιγότερες παρεμβολές από το περιβάλλον φως, γίνεται πιο εύκολο να διαβάζει κανείς την οθόνη, και οι χρήστες δεν χρειάζεται να αυξήσουν τη φωτεινότητα, εξαντλώντας ταυτόχρονα τη μπαταρία.

Οι καμπύλες είναι επίσης ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ευέλικτης οθόνης. Σύμφωνα με τον Stephen Forrest, ερευνητής ο οποίος διευθύνει το OLED εργαστήριο έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Michigan, είμαστε πάρα πολύ κοντά στην εποχή που τα κινητά θα έχουν σχεδόν άθραυστες οθόνες, και θα διπλώνουν εύκολα, όπως οι εφημερίδες ή τα περιοδικά. Μετά από λίγες γενιές των προϊόντων, η σημερινή στατική, άκαμπτη οθόνη θα είναι τελείως ξεπερασμένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ