ΤΟ “ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ” ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Λάρισας

karabaniΤο Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των Σχολικών Φυλάκων και όλων των εργαζομένων (καθηγητών, εργαζομένων σε οργανισμούς κ.α.) για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για άρση κάθε διαθεσιμότητας  και απόλυσης. 

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών (13 και 14/2/2014). Με τίτλο  «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Η αυτοκινητοπομπή Αλεξανδρούπολη -Αθήνα δείχνει την αποφασιστικότητά σας να δυναμώσει ο αγώνα  ενάντια στις διαθεσιμότητες, ενάντια στις απολύσεις, τον αγώνα σας μαζί με όλους τους εργαζόμενους  για το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» δείχνει καθημερινά ότι γίνεται όλο και πιο κατανοητό από όλο και περισσότερους εργαζόμενους  πως για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας χρειάζεται και ρήξη και ανατροπή.

Ρήξη με τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί εργαζόμενους σε  διαθεσιμότητα – απόλυση. Ρήξη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σπέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που χτυπά για λογαριασμό του κεφαλαίου τη σταθερή δουλειά, αντικαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, περιορισμένης διάρκειας, που ληστεύει το ΕΦΑΠΑΞ, που αφήνει αρρώστους χωρίς γιατρούς και φάρμακα, σπουδαστές και φοιτητές χωρίς καθηγητές,  παιδιά  νηστικά στα σχολεία, κ.α.

Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας θέλει φτηνούς, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προχωρά για την κάλυψη των αναγκών σε προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας (προσλήψεις 1.050 επιστατών για τη φύλαξη των δημοσίων σχολείων), των 490 και 427 ευρώ μισθό.

Η ενέργεια σας αυτή δείχνει ότι καθημερινά γίνεται όλο και πιο κατανοητό ότιτίποταδενπρόκειταινααλλάξει,τίποταδενπρόκειταινακερδηθεί,ανοιίδιοιοιεργαζόμενοιδενπάρουμετηνυπόθεσητουαγώναμαςσταχέριαμας

Οργανώνουμετηνπάλημαςαπέναντιστους εκμεταλλευτές μας,καιδιεκδικούμε:

Να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές  στα σχολεία.

Να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις

Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες.

Έξω κάθε επιχειρηματική δράση από τους ΟΤΑ. και τα σχολεία

Όχι στα 5μηνα Προγράμματα που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους. Να αναγνωριστεί ασφαλιστικάσυνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ