ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία της διοίκησης του ΕΚΛ

ΕΟΠΥΥΗ συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ σφραγίζει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ στην απόφαση της να εφαρμόσει το νόμο – έκτρωμα για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της, ενώ παράλληλα βάζει σε διαθεσιμότητα και στη λεγόμενη κινητικότητα 8.000 γιατρούς και εργαζόμενους του Οργανισμού.

Δηλαδή η Επιχείρηση Ολικής Περικοπής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε πλήρη εξέλιξη και η προσπάθεια εμπορευματοποίησης ακόμα περισσότερο της ΠΦΥ που βάζει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών που διατάσσει η συγκυβέρνηση ώστε αυτές να τα παραδώσει, ανέξοδα, στις Υγειονομικές Περιφέρειες θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια τη περιουσία του λαού που κτίστηκε με τον ιδρώτα και τα χρήματα κυρίως των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Για άλλη μια φορά λεηλατεί, προκειμένου να εφαρμόσει τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρ. Ένωσης, τη περιουσία του Ελληνικού λαού που έκτισε με τόσες στερήσεις τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας εκφράζει την αντίθεσή του σ’ αυτές τις διαδικασίες που οδηγούν στο κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και δεν νομιμοποιεί τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση του Επιστημονικού – Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού όπως αποφάσισε η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις ορέξεις ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και των εμπόρων της υγείας.

Καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους σε διαμαρτυρία έξω από τον ΕΟΠΥΥ (οδό Ρούσβελτ) την Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 8.30 το πρωί.

Διεκδικεί σταθερά. Αποκλειστικά – δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας – πρόληψης. Να μη καταργηθεί καμία μονάδα υγείας, κανένα κέντρο υγείας. Όχι στη κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις Υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση και ικανοποιητικός μισθός. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικότητας στην υγεία.

Οι αγώνες των εργαζομένων, συνταξιούχων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτοί που μπορούν να ανατρέψουν τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com