ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ

Δήλωση Ντίνου Διαμάντου, Επικεφαλής νέ@ς ΛΑΡΙΣΑΣ

αμεαΣε μία κοινωνία που πρέπει να είναι ανοιχτή και αλληλέγγυα, αποτελεί πρόκληση να παραμένει ακινητοποιημένο από τον περασμένο Σεπτέμβριο το ειδικό αυτοκίνητο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών. Όταν μάλιστα είναι και το μοναδικό όχημα στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή που έχει πολλές δυνατότητες εξυπηρέτησης

(τη δυνατότητα με ράμπα ανόδου και δυνατότητα φόρτωσης αναπηρικών αμαξιδίων δίχως να κατέβει ο χρήστης τους).

Η απόφαση διακοπής της χρηματοδότησης για τη μεταφορά μαθητών με αναπηρία από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας ακινητοποίησε το ειδικό αυτοκίνητο αφού, τα κύρια έσοδα ήταν από κει. Και έτσι, μπορούσε και εξυπηρετούσε επιπλέον και ανάγκες ενηλίκων με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ο νέος Δήμος, με άμεση προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας, θα επαναφέρει στην κίνηση το ειδικό 8θέσιο όχημα με κάθε δυνατό τρόπο (με διάθεση πόρων ή, προσωπικού).

Σε συνεργασία πάντα, με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος.

Διότι, πρέπει στην πόλη μας να επαναφέρουμε στην πράξη και στην ουσία και όχι στα λόγια, ώστε να γίνει νοοτροπία και τρόπος συμπεριφοράς όλης της τοπικής κοινωνίας τη φράση:

Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά, είμαστε όλοι ίσοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ